Bieslo strijdend ten onder

02-12-2019 13:06

Bieslo heeft geen punten weten mee te nemen vanuit Horn afgelopen weekend. In Horn gingen beide teams redelijk gelijk op, maar was het de plaatselijke KSV dat aan het langste eind trok. Een geflatteerde 3-0 nederlaag stond na 90 minuten op het scorebord.

In de eerste helft had Bieslo een strijdplan klaar om het Horn lastig te maken. Dat lukte vrij aardig. In de eerste 20 minuten werden de gastheren flink onder druk gezet. Met het gewenste resultaat, want Bieslo stond lange tijd op de helft van Horn te voetballen. Helaas kwam men niet verder dan twee afstandsschoten van Noud Schoolmeesters en Stan Pouls. Er had een derde in gezeten, als Thijs ‘Thies’ Driessen niet twijfelde aan zijn FTT. Hij hield op het allerlaatste moment in, jammer. Aan de andere kant kon Horn geen potten breken. Veel lange ballen gingen verloren omdat de defensie erg goed stond vandaag. Eénmaal moest Thomas Heldens redding brengen, toen er een speler 1-op-1 kwam te staan met de goalie. Thomas redde fraai en behield Bieslo voor een achterstand. Men ging de rust in met een brilstand.

In de tweede helft eenzelfde beeld, echter was de uitvoering aan Bieslo-zijde deze keer iets minder. De laatste weken valt het kwartje vaak net de verkeerde kant op. Zo zou het ook deze keer gaan. Uit een corner (weer een corner!) kon KSV Horn op de gewenste 1-0 komen. Via de kluts kwam de bal precies bij de voeten van een speler van de gastheren. Zijn schot vanaf 7 meter was natuurlijk een koud kunstje. Daarna ging Bieslo wat meer risico nemen. Aanvallende wissels werden gebracht, want er zou een 1-1 geforceerd moeten worden. Helaas weet Bieslo de laatste weken het net niet meer te vinden. Daar het nog vroeg in het seizoen overwinningen op BEVO en GKC/RKHVC met 7 doelpunten (!) behaalde, is Bieslo in de laatste 4 weken maar 1x trefzeker geweest. Er werden ook vandaag geen 100% kansen gecreëerd, maar er waren wel wat mogelijkheden. Vanuit de tweede lijn werd er vaak geprobeerd om op doel te schieten, maar geen van alle ging tussen het aluminium. En waar het dan wel lukte, was het niet iets waar de doelman van zou schrikken. Dus ook vandaag kon Bieslo geen doelpunt forceren. Horn breidde zijn score nog verder uit naar 2-0 en 3-0, mede doordat Bieslo uit zijn eigen compacte spel moest komen.

Enigszins geflatteerd wint Horn dus. Wanneer Bieslo zelf op voorsprong was gekomen, dan was het wellicht andersom geweest. Maar helaas. Het kwartje valt nog steeds de verkeerde kant op.

Hopelijk komt daar volgende week verandering in. Bieslo gaat op  bezoek bij TSC’04 in Tegelen, een wisselvallige ploeg.
LET OP ! Aanvangstijd is 14.00 uur in verband met de donkere dagen voor Kerstmis!

KSV Horn – Bieslo3 – 0

Opstelling: Thomas Heldens, Sjuul Beek (Siem Kessels), Hans Reijnders, Bas Hoogenbosch, Tim Hendriks, Noud Schoolmeesters, Thijs Driessen, Stan Pouls (Ruud van Deuzen), Joeri Puts (Stan Bessems), Luc Meerts, Jasper Ebus.