Bieslo overklast St.Odilienberg

02-10-2016 22:49

Bieslo heeft vanmiddag een goede overwinning geboekt op laagvlieger St. Odiliënberg. De wedstrijd had twee gezichten. In de 1e helft liet Bieslo bij vlagen een galavoorstelling zien, maar de 2e helft was op z’n zachtst gezegd slecht.

De supporters die wat later aankwamen, moesten even twee keer kijken naar het nieuwe scorebord. Binnen 10 minuten stond het al 2-0 voor Bieslo. In de 6e minuut werd een afgeslagen bal vanuit een corner door Noud Schoolmeesters opgepikt en tegen het net geschoven, 1-0. Vlak daarna kwam Bieslo met een vlotte aanval op 2-0. Siem Hillekens kwam goed door en behield het overzicht. Hij speelde de bal naar Stan Pouls die in de 16 meter, beheerst het leer tegen de touwen schoot. Vanaf dat moment had iedereen het gevoel dat dit een hele grote score kon gaan worden. Bieslo ging vrolijk verder met goed veldspel en mooie aanvallen. Met name de tandem Siem Hillekens-Tico Janssen-Stan Pouls werd veelvuldig gevonden, zonder andere spelers te kort te doen. Iedereen droeg zijn steentje bij wat soms voor een mooie galavoorstelling zorgde. In de 16e minuut kwam Siem Hillekens ook op het scorebord te staan. Tico Janssen zette een sprint neer en gaf Siem een niet te missen kans. Siem maakte het als een echte spits af, 3-0. Niet veel later werd wederom een schitterende combinatie ingezet waardoor Tico Janssen vrij voor de keeper werd gezet door een steekbal van Stan Pouls. Tico wist hier wel raad mee en prikte de 4-0 binnen. De score had in de 1e helft nog veel hoger kunnen uitvallen, maar het aluminium spaarde St. Odiliënberg een aantal keren. Kon St. Odilienberg in de 1e helft dan helemaal niks afdwingen? Nee, het was nota bene onze eigen verdediger die Thomas Heldens verraste met een verkeerde terugspeelbal. Thomas ging als een ‘Usain Bolt’ achter de bal aan en kon met een sliding voorkomen dat er een eigen doelpunt genoteerd werd. Ruststand 4-0.
In de tweede helft een totaal ander beeld. Bieslo kwam niet meer tot de fraaie combinaties en St. Odiliënberg kreeg steeds meer vat op het spel van Bieslo, zonder echt gevaarlijk te worden. Na een aantal speldenprikjes van de gasten, was het dan uiteindelijk toch raak. In de 82e minuut werd er balverlies geleden op het middenveld, waar de bal vanaf een meter of 25 hard tegen de touwen geschoten werd. Gelukkig zette Bieslo daarna de schroom van zich af, waardoor er nog een aantal mooie kansen gecreëerd konden worden. Eén van die kansen werd verzilverd door Ruud van Deuzen, doordat Luc Meerts niet zelfzuchtig was. Hij kreeg een strakke bal vanuit het middenveld, nam de bal goed aan en legde de bal breed op Ruud. Ruud zorgde voor de einstand, 5-1.

Laten we vooral hopen dat Bieslo het spel van de 1e helft meeneemt naar Echt volgende week. Dan speelt ons vaandelteam tegen RIOS’35. Aanvang: 14.30uur.