Bieslo MO17 na spektakelstuk naar 3e bekerronde!

08-12-2016 23:02

Bieslo MO17 is na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op Belfeldia MO17 doorgedrongen tot de 3e ronde van de KNVB beker. In een zinderende wedstrijd viel 8 minuten voor tijd de beslissende 0-1 voor Bieslo door een doelpunt van Juliëtte, nadat Jill enkele minuten eerder middels een noodstop waarbij ze zelf geblesseerd raakte de wedstrijd redde voor de dames met het draken-tenue.

De wedstrijd die oorspronkelijk gepland stond voor de zaterdag werd uiteindelijk op een donderdag avond gespeeld op het sportpark van Belfeldia. De meiden van onze vereniging waren gewaarschuwd, na een zeer zwakke wedstrijd in de competitie enkele weken geleden tegen deze tegenstander moest er vandaag toch echt een tandje bij, en na een paar kwakkelende minuten in de eerste helft kwamen die er dan ook. Al binnen de kortste keren stond de defensie van Bieslo niet goed op te letten en gleed sluitpost Jelita (die verder weer een aantal cruciale reddingen verrichtte) uit waarna de bal met heel veel geluk via het aluminium uit het doel stuiterde. Een geweldige opluchting om niet na twee minuten al op achterstand te komen. Gedurende de eerste helft kreeg ook de tegenstander de nodige goede kansen en was Bieslo een beetje het kind van de rekening in de hotse-knots situaties die ontstonden. De paar schaarse uitbraken van onze meiden leidde helaas niet altijd tot zwaar geschut voor het doel van de Belfeldse verdediging, de echt gevaarlijke kansen werden allen sierlijk gered door de uitstekende doelvrouw van Belfeldia die er samen met onze eigen keepster wel voor zorgde dat het een echt spectaculaire wedstrijd zou worden terwijl onze buitenspeelsters Julia en Lucie zich keer op keer de longen uit het lijf renden.

In het tweede bedrijf werd er door de Bieslo leiding wat omgezet op het middenveld wat tactisch gezien meer overwicht zou moeten brengen, Juliëtte ging naar links en Lieke kreeg de zware taak om de captain van Belfeldia in haar zak te stoppen en dit werd prima opgepakt, nog geen 4 minuten waren we bezig of de eerste doorbraak was er al, maar helaas eindigde de aanval in de zwart-gele omhulde benen. Het middenveld werd langzaam overgenomen door onze sterke ruit van Juliëtte, Imke, Lieke en Fem en steeds meer overwicht kwam op de helft van de tegenstander. Besloten werd om verdere wissels uit te stellen omdat het zo verder wel goed liep wat een goed effect had op het spelbeeld, iets wat de reserves wel snapte na de uitleg, waarbij leidster Peggy het plezier er overigens in hield en de meiden warm hield onder een warme deken. Enige oplettendheid was overigens wel gewenst want Belfeldia kwam af en toe gevaarlijk uit de hoek met vlijmscherpe counters. Zo ook 10 minuutjes voor tijd, waarbij de spits van de thuisploeg een verre voorsprong had, dacht onze laatste vrouw Jill, die afgelopen zaterdag ook al het goudhaantje was met een doelpunt en een weergaloze redding op de doellijn, hier heel anders over en blokte op het laatste moment het schot. Helaas betekende dit ook einde wedstrijd want met een flinke enkelblessure verliet ze het veld, iets waar we nog op terug komen in het verslag trouwens… Twee minuutjes later was het, mede door de tactische omzetting, Juliëtte die ineens vrij vanaf het middenveld langs drie speelsters kon wandelen, alleen op de keepster van Belfeldia af kon gaan en via de doelvrouw de bal tegen de touwen wist te schieten: 0-1. Voor de keepster van Belfeldia een domper die tot op heden een heldenrol had verricht voor haar team, maar voor Bieslo een beloning op een prima tweede helft waarin steeds meer overwicht kwam. In de laatste minuten steeg de spanning dus behoorlijk, zou het 0-1 blijven of komen er toch nog penalty’s…. Belfeldia drong behoorlijk aan maar kwam niet door de achterste muur van onze groen-witten heen!

Voor de 2e maal op rij is de 3e bekerronde nu een feit voor dit team, een zwaar bevochten maar zeer mooie overwinning op een zeer goede en sportieve tegenstander mag er zeker zijn. Na de winter gaan de meiden verder, de loting voor deze ronde vind z.s.m. plaats. Een compliment naar de arbiter die het stevige en fysieke spel lekker veel liet door gaan waardoor het ook echt een wedstrijd mocht worden zoals het bij een derby hoort! Na afloop was er natuurlijk terechte vreugde al om in het kleedlokaal bij de meiden en leiding, prachtig was het moment waarop de flink geblesseerde Jill als laatste het lokaal binnen kwam, als dank voor haar onverzettelijkheid en bijdrage aan de overwinning kreeg ze een flink applaus van alle meiden en leiding, iets wat de hechtheid van dit team duidelijk weergeeft. Hebben we nog één groep niet genoemd; de back’s, ook een compliment vanuit de leiding voor deze meiden die hun tegenstander bijna de gehele wedstrijd volledige ‘in de tès’ hadden. Na de winterstop gaan we verder, tijd genoeg om te herstellen en te genieten van deze prestatie!