Bieslo meiden met opgeheven hoofd ten onder in interland

27-03-2018 12:00

Na enkele maanden voorbereiding was het deze dinsdagavond dan zo ver op Sportpark de Solberg. Vanuit Engeland mochten we als Bieslo het onder 16 meidenteam van Rotherham United – Whitehill ontvangen. Dit team is deze week op rondreis in onze regio en zou hierbij enkele oefenwedstrijden spelen waarbij dus deze dinsdag tegen een samengesteld onder 16 team uit onze meiden groep, samengesteld door de MO15 en MO17 dus en wat een in het veld een prachtige combinatie bleek te zijn.

Nadat onze gasten al ruim op tijd ware gearriveerd op het sportpark bleek al snel dat de sfeer deze avond erg gezellig en vriendschappelijk zou gaan worden, zoals het bij een echte vriendschappelijke wedstrijd ook hoort. Ze hadden immers niet alleen voor heel veel goede zin en echt Brits weer gezorgd, ook zoals het echte Engelse supporters beaamd kwamen door hun aanhang de halve liters bier al snel onder de tap vandaan.

Na een gezamenlijke lunch kon rond 19:20 uur de oefenwedstrijd eindelijk beginnen waarbij de teams in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd waren, een vroege tegentreffer voor de groenwitten deerden de meiden niets en ze kregen via o.a. Maud en Lucie grote kansen die zelfs een voorsprong hadden kunnen opleveren. Mooiste aanval van de avond was misschien wel de combinatie tussen Jill J en Jill W die op links een ijzersterk duo bleken te zijn, afwisselend speelden ze met fraai pass en loopwerk hun tegenstandsters zoek, zo kwam Jill W nog eenzaam en alleen voor de doelvrouw van Rotherham te staan maar was deze keepster ook het eindstation van haar schot en niet de touwen van het doel. Aan de andere kant wist Jelita het doel vakkundig verder leeg te houden in de eerste helft, de net van een lange blessure terug gekeerde doelvrouw liet zien dat ze in regenachtig weer als een ware kat in het doel kan fungeren.
De tweede helft werd helaas een deceptie voor Bieslo, met overigens de complimenten aan de goed gedisciplineerd voetballende bezoekers. De tactische omzettingen van de trainers kwamen niet geheel tot uitwerking en met o.a. een weergaloos afstandsschot van ongeveer 30 meter werd de voorsprong voor Rotherham United langzaam uitgebouwd naar 0-4. Bieslo kwam er steeds minder aan te pas en met nog een uiterst fraaie redding van Jelita op een vrije trap, waarvoor de gehele Engelse aanhang en leiding stond te applaudisseren wist ze nog erger te voorkomen. Laatste stuiptrekking van Bieslo was een bal van Jill K, waar de keepster de grote moeite mee had maar deze werd helaas net voor de lijn gestopt.

Na afloop werden middenveldster Abigail Shepherd bij Rotherham, en keepster Jelita Knols van Bieslo uitgeroepen tot speelsters van de match in een bomvolle kantine waarbij de Bieslo speelsters nog eens een prachtige staande ovatie kregen van de gasten.
We willen als Bieslo onze gasten van Rotherham United Whitehill Girls U16 dan ook bedanken voor hun komst naar Beesel en deze onvergetelijke avond voor beide verenigingen.

Meer weten over deze avond? Lees het hele verhaal dan binnenkort in ons Bieslo Magazine!