Bieslo MB1 dendert door in beker, E2, F1 en F2 uitgeschakeld.

21-02-2016 22:31

Vandaag hadden verschillende teams eindelijk de eerste officiële wedstrijd na de winterstop. Getraind was er nauwelijks, tenminste als je 4 dagen feesten tijdens de carnaval niet meetelt. En dan voor de MB1 ook nog eens een behoorlijke tegenstander, de kampioen van de noordelijke klasse van Limburg, Sparta’18 MB1 uit Sevenum. Zij hadden wel doorgetraind dus als leiding waren we wel benieuwd hoe de meiden ‘t zouden gaan oppakken. Na het tactische praatje van de leiding werd aan de wedstrijd begonnen. De start was prima, de tegenstander kwam nauwelijks van hun helft af en de groenwitten gingen al direct druk naar voren zetten. Dit leidde binnen 5 minuten al tot een doelpunt. Heel goed doorzetten op rechts van Schae en een daarop volgende mooie voorzet zorgde voor de nodige chaos achterin. De bal werd slecht weggewerkt en Dide die op de hoek van de 16 stond wist wel raad met de terugspringende bal. Keurig met links werd de bal in de linkerbovenhoek geschoten, onhoudbaar voor de keepster, 1-0. Niet veel later werd na een mooie combinatie werd Juliëtte bereikt. Zij soleerde door de verdediging en wist de bal panklaar te leggen voor Dide die voor een open doel de bal er niet in wist te werken. Nog wat later anticipeerde Kim Kessels heel goed op een verkeerde terugspeelbal op de keepster van Sparta. De bal werd slim opgepakt en vervolgens achter de keepster in het doel geschoten, 2-0. Bij een volgende aanval werd met een mooie steekpass Nikki bereikt. Met een goede loopactie werd de achterlijn bereikt en volgde er een geweldige strakke voorzet waarmee ze Yva wist te bereiken. Het schot van Yva werd jammer genoeg door de keepster uit het doel gewerkt. Ook na een volgende mooie crosspass van Juliëtte wist Nikki na goed doorlopen net buiten de 16 flink wist uit halen, ook hier wist de keepster er nog net de vingertoppen tegen te krijgen en de bal over het doel te tikken. Even later werd Nikki bij een gelijksoortige actie net buiten de 16 neergehaald. De vrije trap genomen door Julie had dit maal niet het gewenste resultaat en ging over de goal. En dan toch, tegen de verhouding in, een tegendoelpunt. Eigenlijk uit het niets, een schot vanuit de hoek van de 16 , viel buiten bereik van Pien, tegen de paal. Uit de rebound weet een Spartaanse met veel geluk Pien te passeren 2-1. Een tegenvaller zo voor rust. Vervolgens is er nog één kans voor Dide maar ook haar schot wordt door de goede keepster gepakt. Inmiddels kwam Lotte in het veld en na een mooie solo van haar weet ze de bal bij Kim Kessels te krijgen. De afwerking is prima maar de keepster weet de bal nog net te pareren.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, de groenwitten delen de lakens uit en Sparta is vooral aan het verdedingen. Een mooie pas van Maud beland bij Lotte, zij passeert vervolgens drie meiden en vanuit de achterlijn wordt Kim Kessels bereikt. Kim weet wel raad met dit soort kansen en werkt keurig af, 3-1. Ook na een mooie combinatie tussen Schae en Juliëtte is Kim het slotstation en ook dit keer de beheerste afronding, 4-1. De 5-1 is vervolgens weer een mooie combinatie aan de linkerkant, na een dubbele 1-2 met Maud zet Lotte nog eens 3 verdedigsters op het verkeerde been zet en rondt op weergaloze wijze af. Het slotakkoord is wederom voor Kim Kessels. Vanaf de zijkant 16 meter haalt ze fors uit en de bal vliegt onhoudbaar in de linkerbovenhoek, 6-1. Een mooie en verdiende zege van de B-meiden die door zijn naar de volgende ronde.

 

De wedstrijd van de MC1 werd afgelast, Bieslo F1 verloor in eigen huis van EMS F2 met 4-7, Bieslo F2 ging nipt met 1-0 onderuit op bezoek bij Heythuysen F4. Bieslo E2 heeft de verre reis richting Maarheeze ook met een nederlaag moeten bekopen, uitslag was 8-0 voor de Brabanders.