Bieslo krijgt niet wat het verdiend

24-03-2019 15:10

De wedstrijd tussen KSV Horn en Bieslo werd al zaterdagavond uitgevochten in plaats van de gebruikelijke zondagmiddag. De gastheren waren in de eerste helft gretiger en feller, waardoor ze een optisch veldoverwicht hadden. In de tweede helft was het Bieslo wat de mouwen opstroopte, tevergeefs bleek achteraf.

Een vochtig veld leek aanvankelijk een mooie factor te zijn om een goed voetballend duel te kunnen zien. Niets bleek minder waar, waar er veelal lange ballen gespeeld werden door met name de gastheren. Bijna elke bal werd in de hoeken van het veld getrapt, de welbekende term ‘icing’ uit het ijshockey doet z’n naam hier eer aan. Het was desondanks de standaardsituaties waar Horn gevaarlijk uit werd. Tot twee keer toe werd een bal net over het doel gekopt. Daarna kwam Bieslo wat meer in het spel voor. Spaarzame aanvallen werden genoteerd, waardoor Bieslo in principe alleen gevaarlijk kon worden vanuit afstandschoten. De eerste kwam op naam van Noud Schoolmeesters. Een afvallende bal kwam pal voor de voeten te liggen van onze aanvoerder. De aanname was prima, het schot wat minder. Toch had de keeper er alle moeite mee en kon met zijn voeten pareren. Vlak daarna waren het achtereenvolgens Ynze Puts en Jasper Ebus die een poging van afstand waagde. Ook helaas zonder resultaat. Horn kwam uiteindelijk op voorsprong via een hoekschop. Een bal werd weggekopt door het midden door een Bieslo-speler, waarna een vuurpijl van jewelste werd afgevuurd vanaf 25 meter. Dit schot bleek niet houdbaar voor Thomas Heldens, mede doordat er een spervuur aan spelers voor zijn neus stonde, 1-0.

In de rust werd besproken om meer druk naar voren te zetten, om zo Horn in verlegenheid te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Bieslo begon furieurs aan de tweede helft. Waar in de eerste helft nog veel ‘tweede ballen’ voor Horn waren, waren deze in de tweede helft voor Bieslo. Hierdoor kon de druk hoog blijven richting het doel van de gastheren. Dit resulteerde uiteindelijk in de verdiende 1-1. Een goede actie van Siem Hillekens aan de linkerkant, werd verzilverd door de inlopende Jasper Ebus. Hij zette na een kleine scrimmage Bieslo op gelijke hoogte. Daarna zette Bieslo door. Een rush van Noud Schoolmeesters aan de linkerzijde ging vooraf aan een iets te scherpe voorzet, waardoor de geheel vrijstaande Jasper Ebus net te laat was om de bal binnen te tikken. Horn kon tussendoor nog een grote kans noteren, doordat er een inschattingsfout gemaakt werd in de defensie. De spits van Horn kreeg vrij baan, maar schoot de bal tegen het aluminium. Dat was tot dan de enige kans die Horn kreeg van Bieslo, tot in de laatste minuut van de wedstrijd. Een snelle vrije trap werd genomen op de rand van de zestien, waardoor de bal vrij voorgezet kon worden. Deze kwam dan ook nog eens ongelukkig voor de voeten van een inlopende Horn-speler, waarna de eindstand bepaald werd op 2-1. Bieslo kreeg wel nog een kans in de laatste seconden van de wedstrijd, waar Siem Hillekens een kopbal rakelings langs kopte. Nog een groot compliment aan het drietal O19-spelers (Benny Joosten, Siem Kessels en Job Stroucken) die goed invielen in deze slopende wedstrijd. Chapeau boys!

Bieslo verdiend op basis van de inzet en strijd minimaal een punt, maar gaat naar huis met een flinke kater. Volgende week zondag is er geen speelprogramma voor Bieslo. Op donderdag 4 april wordt een avondduel afgewerkt in Koningslust tegen de plaatselijke v.v. Aanvangstijd is vroeg, om 18.30uur! Wij hopen dat onze trouwe supporters desondanks aanwezig zullen zijn.

Horn – Bieslo: 2-1 (1-0) Doelpuntenmakers: 1-0 (…), 1-1 (Jasper Ebus), 2-1 (…).

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks (Jop Stroucken), Bas Hoogenbosch, Juul Niesen, Hans Reijnders, Ynze Puts (Siem Kessels), Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Jasper Ebus, Luc Meerts (Benny Joosten), Siem Hillekens.