Bieslo krijgt les in efficiëntie

26-09-2017 08:08

De heren van Bieslo 1 hebben helaas geen punten weten over te houden aan hun eerste competitiewedstrijd. RKESV was de sterkere vanmiddag, mede dankzij hun efficiëntie in het afmaken van kansen. Bieslo daarentegen beloonde zichzelf niet met de vele kansen die het kreeg.

De eerste helft van de wedstrijd zag je al meteen dat RKESV voetbaltechnisch zeer behoorlijk speelt. Via snelle combinaties door het centrum werden al snel een aantal speldenprikjes uitgedeeld. Met name de spits en tevens aanvoerder van RKESV speelde hierin een belangrijke rol. RKESV probeerde elke bal bij de balvaste spits te krijgen, waarna er veel lopende spelers om hem heen de combinaties aangingen. Uit één van deze vlotte combinaties kwam ook de 0-1 voort. De snelle combinatie door het centrum leek op niets uit te lopen, maar de buitenspeler van RKESV dacht daar anders over. Vanuit een bijna onmogelijke hoek, kreeg hij de bal in de korte hoek achter Thomas Heldens. Bieslo kon qua kansenverhouding prima mee in de eerste helft. Een aantal cross passes zorgde ervoor dat de pijlsnelle Wouter Crins een aantal keren gevaarlijk door kwam. Vanuit een crosspass werd Wouter gelanceerd, maar zijn inzet in de korte hoek werd ternauwernood gepakt door de uitstekend keepende doelman van RKESV. Verder had Wouter een prachtige individuele actie in huis, waar hij vijf man het nakeken gaf. Helaas werd ook deze actie niet beloond. Aan de andere kant was het daarentegen wel weer raak. Vanuit de linkerkant kwam RKESV door en er werd een harde voorzet gegeven richting tweede paal. Tim Hendriks stond op zijn plaats, maar kon desondanks niet voorkomen dat een inlopende speler de bal achter de touwen tikte, 0-2. In het verdere verloop werd een vrije trap van Noud Schoolmeesters net over de lat getild, waardoor de ruststand bleef steken op een 0-2 achterstand voor Bieslo.

De tweede helft ging Bieslo meer vooruit voetballen. Er werd meer risico genomen door meer druk te zetten op de helft van de tegenstander. Het duurde echter niet lang voor RKESV de voorsprong uitbreidde naar 0-3. Een voorzet werd weggewerkt, maar een speler van RKESV stond precies op de goede plek, waar de afvallende bal hard tegen de touwen werd geschoten. Ook in deze tweede helft had Bieslo haar mogelijkheden, warende het niet dat er vanmiddag een behoorlijke doelman op de lijn van RKESV stond. Telkens stond hij in de weg, waardoor Bieslo dus geen aansluiting vond. Als men zoveel kansen noteert, dan kan een doelpunt niet uitblijven denk je dan toch. Arthur Hannink dacht dit dus ook. Een korte corner van Wouter Crins werd naar Arthur gespeeld. Arthur had een mooie individuele actie in huis en schoot de bal hard in de lange hoek., 1-3. Bieslo had nog een 15 minuten om er nog een punt uit het vuur te slepen. Helaas duurde deze gedachte maar 20 seconden. Direct na de aftrap zette RKESV de marge weer op 3. In het verdere verloop nog een aantal kansen voor beide teams, waaronder een schot op de lat van Wouter Crins, maar de stand bleef steken op 1-4.

Als men naar de uitslag kijkt, is het natuurlijk een pijnlijk resultaat. Echter, gezien de kansenverhouding had deze wedstrijd er geheel anders uit kunnen zien. Neemt niet weg dat RKESV de wedstrijd verdient gewonnen heeft. Voor Bieslo zaak zich te focussen op volgende week. Een uitwedstrijd tegen vv GKC/RKHVC (Grathem Kelpen-Oler Combinatie / Hunsel) staat op het programma. Aanvangstijd: 14.30uur op het sportpark in Hunsel.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Luc Meerts, Bas de Vlieger, Joeri Puts (70. Arthur Hannink), Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niessen, Siem Hillekens, Wouter Crins.