Bieslo verliest van Koningslust

04-04-2019 23:00

Bieslo 1 zit in de hoek waar de klappen vallen. Waar vorige wedstrijd tegen KSV Horn in de laatste minuut werd verloren, was het dit keer Koningslust dat in de laatste minuten van de wedstrijd een onterecht (ook niet discutabel) gegeven strafschop binnen schoot. Bieslo verliest met 1-0 in Koningslust en heeft zichzelf nu in een ietwat benarde situatie gezet.

Aanvankelijk leek het erop dat Bieslo over de gastheren heen zouden denderen. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd zat Bieslo er kort op en kon er goed doorgedekt worden. Hierdoor kwam de verdediging van Koningslust in verlegenheid en had vaak balverlies. Bieslo kon genoeg kansen noteren, maar kon niet doordrukken. Wat de gasten ook probeerde, de bal ging er niet in. Thijs Driessen was nadrukkelijk aanwezig met afstandschoten, Siem Hillekens kon niet goed afdrukken na goed voorbereidend werk van Luc Meerts en Jasper Ebus kon zich niet kronen tot koning van de scrimmages. Na die 20 minuten ging de ‘Drakenstorm’ liggen en kwam Koningslust meer in hun spel. Veelal lange ballen werden gegeven, waardoor ook de gastheren een aantal kansen kon noteren. Het was aan onze keeper, Thomas Heldens, te danken dat de brilstand op het scorebord bleef staan. Het feit dat Koningslust deze kansen kon creëren was simpelweg doordat Bieslo geen druk meer naar voren zette en Koningslust aan de bal liet. Bieslo kon verder niet veel meer uitrichten in de eerste helft waardoor men ging rusten met een remise.

In de tweede helft bleef het spelbeeld zoals het eindigde in de eerste helft. Koningslust kreeg vrij baan van Bieslo om te doen wat ze wilde. Wederom een aantal gevaarlijke situaties kwamen daaruit voort, maar andermaal was het Thomas die zijn doel schoon hield. Bieslo daarentegen kon geen goede aanvallen opzetten, al was het wel Siem Hillekens die een goede solo in huis had. Helaas ging zijn inzet over. Jasper Ebus kreeg ook nog twee spaarzame kansen, maar zijn schoten waren helaas onzuiver. Zoals al gezegd kreeg Bieslo in de laatste minuten van de wedstrijd weer de deksel op de neus. Een onterecht gegeven strafschop door de verder goed fluitende arbiter, was ook voor Thomas Heldens onhoudbaar. Bieslo probeerde nog met man en macht een gelijkmaker te forceren, maar kreeg geen echte kansen meer. De eindstand was bepaald en Bieslo zal wederom een bittere pil moeten slikken.

Conclusie van vandaag. Wedstrijd is gespeeld, Bieslo heeft verloren. Snel vergeten, want aanstaande zondag komt scLeeuwen op bezoek, de hekkensluiter van de VierdeKlasseD. Drie punten zijn broodnodig voor Bieslo, de laatste overwinning dateert immers nog van voor de winterstop.

Koningslust – Bieslo: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers: 1-0 (…)

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Juul Niesen, Bas Hoogenbosch (Siem Kessels), Hans Reijnders, Ynze Puts (Stan Pouls), Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, SiemHillekens, Luc Meerts (Benny Joosten), Jasper Ebus.