Bieslo komt tekort in Echt

10-10-2016 13:20

Wat een mooie wedstrijd had kunnen worden, mondde uit in een zware deceptie bij de Bieslo-aanhang. Een overwinning op het laag geklasseerde RIOS’31 gaf Bieslo wat lucht naar de komende, op papier, zware wedstrijden. Helaas bleek vandaag niet de dag…

In de eerste helft kwam Bieslo een aantal keren goed door de defensie van RIOS’31 zonder echt gevaarlijk te worden. Dit werd afgewisseld met slordige inspeelpasses, waardoor RIOS’31 op de counter kon gaan spelen. De hele eerste helft werd goed spel en slordig spel afgewisseld, dit gaf de wedstrijd wat minder blije gezichten aan de Bieslo-zijde. RIOS’31 kwam tot overmaat van ramp ook nog eens tot scoren, wat ze de voorbije vijf wedstrijden nog maar 2 keer gedaan hadden. Een vrije trap werd in de 15e minuut langzaam naar de 2e paal gedraaid. Niemand, maar ook echt niemand raakte de bal aan, waardoor Thomas Heldens de bal uit het net kon vissen, 1-0. Daarna ging het spelbeeld verder met wisselende fases. In de 24e minuut kwam uit het niets de 1-1. Siem Hillekens had een schitterende actie in huis, waarmee hij zichzelf in staat stelde om de bal in de bovenhoek te krullen.  Niet veel later moest Siem helaas met een hamstringblessure het veld verlaten. In het verdere verloop werden er geen noemenswaardige kansen genoteerd.

In de tweede helft kwam Bieslo furieus uit de startblokken. De eerste 20 minuten waren af en toe een genot voor het oog. Dit is hoe Bieslo zich ook wil profileren, met goed veldspel en mooie combinaties. De beloning bleef helaas uit. Natuurlijk komt dan een al oude voetbalwet tevoorschijn. Als je zelf niet scoort… RIOS’31 kwam uit het niets op voorsprong door een counter die ingezet werd. Een lange bal in de 64e minuut belandde aan de linkerkant, waar een 1 tegen 1 situatie verloren werd. Thomas Heldens had daarna ook geen antwoord op de inzet in de lange hoek, 2-1. Bieslo had snel een antwoord, door een opnieuw schitterende combinatie over vele schijven in de 70e minuut. Sjors Lenssen bereikte het eindstation bij Juul Niessen, die niet aarzelde en met zijn chocoladebeen de 2-2 op het scorebord zette. Bieslo schakelde, waarschijnlijk noodgedwongen, een versnelling terug na al die aanvalimpulsen. Maar helaas heb je ook tegen RIOS’31 geen gelegenheid de touwtjes een beetje te laten vieren. De thuisploeg kwam aan de rechterkant door, waar de bal tegen de lat geschoten werd. De bal die terug het veld inkwam, werd door een RIOS’31-speler opgepikt en foutief neergehaald door een ‘greunwitte’, penalty. De bal werd beheerst tegen de touwen geschoten, waardoor RIOS’31 in de 78e minuut opnieuw op voorsprong kwam. Het restant van de wedstrijd gaf nog mogelijkheden tot doelpunten, maar deze bleven uit. De eindstand bleef hangen op 3-2.

Volgende week speelt Bieslo een thuiswedstrijd tegen FCV-Venlo, waar Bieslo mooie herinneringen aan over hield in Beesel. Vorig jaar werd ‘t Ven met 5-1 afgedroogd. Laten we hopen dat de heren van 1 dit kunstje kunnen herhalen volgende week. Aanvangstijd: 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Bas de Vlieger, Hans Reijnders (78. Ruud van Deuzen), Juul Niessen, Roy van Rijswijck, Noud Schoolmeesters, Luc Meerts (46. Sjors Lenssen), Stan Pouls, Joeri Puts, Siem Hillekens (26. Ron Sillen), Tico Janssen.