Bieslo JO9 en MO17 door naar 2e ronde KNVB beker!

02-11-2016 23:41

Voor het eerst sinds jaren werd de poulefase voor het bekertoernooi bij de jeugd niet volledig voorafgaand aan de competitie afgewerkt. Vaak worden deze duels gezien als oefenpotjes daardoor, dit jaar besloot de KNVB anders en werd pas de 3e poulewedstrijd in of rond de herfstvakantie gespeeld. Bij de senioren bleef al geen enkel team meer over na de poulefase maar ook de jeugd van Bieslo is dit jaar vrij vroeg klaar in het bekertoernooi. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten, Bieslo JO9-1 en Bieslo MO17-1 (voorheen F1 en MB1) hebben de eerste ronde wel overleeft en gaan door naar de knock-out fase.

Bieslo JO9 begon het bekeravontuur op 10 september tegen Egchel/Panningen JO9-3, een uitwedstrijd die netjes gewonnen werd, een weekje later stond dan de clash met de buren uit Kessel op het programma en ook die wedstrijd werd gewonnen, al scheelde het niet heel erg veel in een spannende pot. 6 punten uit 2 duels was een prima score, wetende dat dat verder geen enkel team was gelukt was de laatste wedstrijd dan ook een formaliteit; Bieslo speelde dit weekend tegen SVC 2000 JO9-6 gelijk wat uiteindelijk resulteerde in een mooie eerste plaats in de poule.

Voor Bieslo MO17 liep het bekertoernooi net iets anders, tegenstanders met spelerstekorten, volle velden met slechte verlichting etc. etc. de wedstrijden bleven van datum naar datum aan het springen en dus ook geen oefenpot voor de meiden in aanloop naar de competitie. Uiteindelijk kwam de KNVB er dan tussen dat uiterlijk in week 44 dan toch alles gespeeld moest zijn. Op 22 oktober werd er dan eindelijk gespeeld in Beegden tegen de meiden van Hebes, na een wat trage start wisten de meiden hier een zeer zakelijke 0-3 overwinning te boeken wat perspectief gaf. Doordat er maar 3 teams in de poule zaten en het eerste duel tussen RKSVN en Hebes in 3-2 eindigde stond Bieslo dus op doelsaldo direct boven aan, een gelijkspel was voldoende tegen RKSVN. Deze woensdag 2 november werd uiteindelijk in de Beeselse verlichting gespeeld. In een zeer mooie, spannende en vooral fysiek zware wedstrijd lieten de groenwitte meiden zich niet van de kaart brengen door de zeer sterke tegenstanders uit Neer, 2-1 was na 80 minuten de uitslag waar onze meiden en hun staf trots op mogen zijn. De beloning is natuurlijk een plek in de volgende bekerronde!