BIESLO HEEFT 15 JUBILARISSEN (3)

10-01-2021 19:34

Bieslo heeft 15 jubilarissen

De voetbalvereniging Bieslo heeft dit jaar maar liefst 15(!) jubilarissen. Het zijn:
70 jaar lid:
Sjra Spee

50 jaar lid:
Jac Crins, Theo Crins, Piet Levels, Ger Meerts en Ger Simons

40 jaar lid:
Jos Cox, John Simons en Coy Slots

25 jaar lid:
Paul Driessen, Marc Hendrikx en Wim Levels

500e wedstrijd:
Mickey v.d. Borst, Louis Heldens en Krijn Levels

Om dit artikel niet langer te maken dan het al is en met alle respect voor de leden, die bij de jeugd en de senioren 500 keer het shirt van Bieslo droegen, gaan we kort en bondig alleen aandacht besteed aan de 70-, 50-, 40- en 25-jarige jubilarissen. In het derde deel Piet Levels, Ger Meerts en Ger Simons.

50 jaar lid

Piet Levels

Jac Crins is niet de enige oud-voorzitter van Bieslo, die 50 jaar lid is. Dat geldt ook voor Piet Levels.

Piet werd in 1988 penningmeester. Hij trad in de plaats van Huub Levels. Na de viering van het 75-jarig bestaan van Bieslo in 1994 nam hij de voorzittershamer van Jac over om hem op zijn beurt in 2008 weer aan André Lemmen over te dragen.

Na Piet Rutten, die Bieslo 17 jaar voorzat, is Piet Levels met 14 jaar de langstzittende voorzitter van Bieslo.

Onder zijn regie is bij Bieslo ook veel moois tot stand gebracht. Ik refereer aan:

• Piet stond in 1994 met Al Crooijmans aan de wieg van de Gouden Ploeg. Dat het gezelschap rondom aanvoerder Jan v.d. Heurik zijn waarde voor Bieslo heeft bewezen, behoeft geen betoog.
• In 1998 kreeg het ‘Rijkelse’ veld een verlichting, zodat de jeugd, de senioren en de veteranen voortaan op sportpark de Solberg in het donker op twee velden konden trainen en daar ’s avonds ook wedstrijden konden spelen. De veldverlichting werd in eigen beheer geplaatst.
• Het vrouwenvoetbal deed in 2008 zijn intrede bij Bieslo, met een grote aantrekkingskracht op speelsters uit Beesel en de omliggende dorpen.
• De zendmast en de nieuwe kleedlokalen en de berging bij de ingang van het hoofdveld van Bieslo.
• De groei van het aantal sponsors van de club, waardoor ze er in zijn tijd warmpjes bijzat.

Wat voor hem alleen de voorzitters Hen Driessen en Piet Rutten mochten meemaken, namelijk het kampioenschap van Bieslo 1, beleefde Piet Levels in 2003. De titel werd door een 2-0 overwinning in en tegen Grathem behaald.

Piet beleefde ook het kampioenschap van Bieslo 2 in 1995 en Bieslo 3 in 2001, de promotie van Bieslo 1 van de 6e naar de 5e klasse in 1998 en helaas ook drie degradaties van ons vlaggenschip.

Al met al zat Piet als penningmeester en voorzitter 20 jaar aan de bestuurstafel.
Met applaus en een staande ovatie riepen de leden hem tijdens de jaarvergadering van 2008 uit tot erelid van Bieslo. De onderscheiding kwam hem ten volle toe.

 

Ger Meerts

Ger was een actieve bij. Hij zat zo’n 20 jaar aan de vergadertafel van het hoofd- en jeugdbestuur en coachte en trainde ook nog jeugd- en seniorenelftallen.

Als jeugdbestuurder was Ger onder andere de assistent van secretaris Theo Crins en wedstrijdsecretaris. Binnen het hoofbestuur, waarvan hij 10 jaar deel uitmaakte, hield hij zich als deskundige met jeugd- en voetbaltechnische zaken bezig.

Of Ger als jeugdspeler een of meer kampioenschappen heeft meegemaakt, is mij niet bekend. Zo gedetailleerd was het archief van Bieslo in zijn tienerjaren niet.
Wat wel zwart op wit staat, is dat Ger zo’n 14 jaar jeugdleider was. In de seizoenen 1984-1985 en 1985-1986 gaf hij met Jack Kessels leiding aan de B1. In deze eeuw trok hij de kar bij elke jeugdcategorie behalve de F’jes.

In de najaarsreeks van 2000 en de voorjaarsreeks van 2001 werd met de E1 het kampioenschap behaald, in het voorjaar van 2008 en 2009 met de B1 en in de herfst van 2010 en 2012 met de A1.

Augustus 1978. Door het vertrek van 7 basisspelers maakt Ger Meerts met Jack Kessels, Hans Geerlings, Jac v.d. Borst en anderen in de 2e klasse van de KNVB onder trainer Wiel van Elderen zijn opwachting in Bieslo 1. Met geroutineerde spelers zoals Piet Crins, Wim Holthuysen en Paul Teeuwen moeten ze de degradatie naar de 3e klasse zien af te wenden.
De missie mislukt. Bieslo 1 moet in 1979 een trapje lager gaan voetballen. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, degraderen Ger en de zijnen in 1980 ook nog naar de 4e klasse en in 1986 zelfs naar de 5e klasse.

Na het zuur kwam het zoet.

In 1993 kon Ger de promotie van Bieslo 1 via de nacompetitie van de 5e naar de 4e klasse vieren. Het doel werd bereikt door Heythuysen 1 op sportpark de Solberg in Beesel in een bloedstollende wedstrijd met 2-0 te verslaan.

Ger viel nog twee keer in de prijzen. In 1995 werd de spelbepaler met Bieslo 2 ongeslagen kampioen en in 2010 als assistent van trainer Hans Toonen met Bieslo 1.

Bij Bieslo is Ger tegenwoordig nog een keer in de week actief. Op donderdagavond traint hij met Jac v.d. Borst Bieslo 3.

 

Ger Simons

Bescheiden, vriendelijk en collegiaal. Ger Simons is kortom een sociaal ingestelde persoon.
Ik geef een voorbeeld.

Op een donderdagavond in het voorjaar van 1982 speelt Bieslo 5, dat uit spelers van 30 jaar en ouder bestaat, in Tegelen tegen Sp. Irene 8. De ploegen strijden met FCV 8 in de 4e klasse JJ om het kampioenschap. Om beslagen ten ijs te komen, is de spelersgroep met twee leeftijdsgenoten versterkt: Theo Hendrix en … Ger Simons. Theo staat als rechtsback in de basis. Getje is reservespeler.

Na een minuut of 20 gaat een voetbalschoen van ‘La Rouge’ kapot. “Dit is mijn kans om in deze belangrijke wedstrijd in te vallen,” zal menige wisselspeler dan denken. Zo niet Ger. Hij vraagt zich eerst af of hij Jan Crins kan helpen, loopt naar hem toe, trekt een voetbalschoen uit, geeft die aan zijn teamgenoot en zegt: “Trek hem eens aan. Als hij jou past, kun je de schoen aanhouden en de wedstrijd vervolgen.”
Zo gezegd, zo gedaan. Maar helaas, de schoen past La Rouge niet, waardoor hij het veld toch moet verlaten. Ger doet hem weer aan de voet en komt als zijn vervanger in het veld.

Bieslo 5 wint de boeiende wedstrijd met 2-1 en wordt in mei 1982 ongeslagen kampioen.

Ger speelde niet in de jeugd, omdat hij pas op zijn 22e lid van Bieslo werd. Van 1970 tot 1991 voetbalde onze vriend in de lagere seniorenelftallen en daarna nog een aantal jaren bij de veteranen.

15 jaar was Getje, zoals we hem in de volksmond noemen, leider van de C1, de D1, de E1, de E2 en de F1. Of hij een kampioenschap mocht beleven, heb ik – net zoals bij Ger Meerts – niet kunnen achterhalen.

In 2001 stopte Ger met het leiden van een jeugdteam. Drie later zei hij de veteranen vaarwel. Hij is op dit ogenblik steunend lid van Bieslo.