BIESLO HEEFT 15 JUBILARISSEN (2)

07-01-2021 19:34

De voetbalvereniging Bieslo heeft dit jaar maar liefst 15(!) jubilarissen. Het zijn:
70 jaar lid:
Sjra Spee

50 jaar lid:
Jac Crins, Theo Crins, Piet Levels, Ger Meerts en Ger Simons

40 jaar lid:
Jos Cox, John Simons en Coy Slots

25 jaar lid:
Paul Driessen, Marc Hendrikx en Wim Levels

500e wedstrijd:
Mickey v.d. Borst, Louis Heldens en Krijn Levels

Om dit artikel niet langer te maken dan het al is en met alle respect voor de leden, die bij de jeugd en de senioren 500 keer het shirt van Bieslo droegen, gaan we kort en bondig alleen aandacht besteed aan de 70-, 50-, 40- en 25-jarige jubilarissen. In het tweede deel 50 jaar lid Jac Crins en Theo Crins. In de volgende editie de andere 50 jaar jubilarissen Piet Level, Ger Meerts en Ger Simons.

50 jaar lid

Jac Crins

Jac Crins heeft bij Bieslo diverse functies vervuld. Hij was 9 jaar voorzitter van onze club, 10 jaar jeugdleider, 6 jaar vicevoorzitter van de jeugd, op zijn minst 15 jaar bestuurslid van de veteranen en scheidsrechter.

Jac volgde Piet Rutten tijdens de jaarvergadering van 1985 op als voorzitter van Bieslo.

In zijn ambtstermijn maakte hij prettige gebeurtenissen mee. Ik noem:

• De schaatsbaan die in de winter van 1986 voor de eerste keer op sportpark de Solberg werd aangelegd. Theo Driessen was de initiatiefnemer. In Meterik, waar hij woonde voor hij met zijn gezin naar Beesel kwam, had de boomkweker ervaring opgedaan met het aanleggen van een ijsvloer.
• De promotie van Bieslo 1 in 1993 via de nacompetitie van de 5e naar de 4e klasse onder trainer Pieter Vintcent. Door een gelijkspel in Swartbroek tegen RKSVV 1 (2-2) en een overwinning in de zenuwslopende thuiswedstrijd tegen Heythuysen 1 (2-0) werd het doel bereikt.
• De viering van het 75-jarig bestaan van Bieslo in augustus 1994. De publieke belangstelling viel vooral door de tropische temperaturen tegen, maar het feest leverde met dank aan de sponsors toch nog een behoorlijke winst op.

Er waren ook tegenslagen. Ik denk dan aan:

• De nasleep van de wedstrijd in Neer tussen RKSVN en Bieslo. Op de laatste speeldag van de competitie 1984-1985 hadden ze allebei genoeg aan een gelijkspel om zich in de 4e klasse te handhaven. Het werd 2-2. Missie volbracht!
Was de uitslag rechtmatig of hadden de clubs het op een akkoordje gegooid? Dat wilden verschillende leden tijdens de jaarvergadering van 1985 weten. Het antwoord was, dat de aanvoerders, de trainers en de leiders van RKSVN en Bieslo voor de wedstrijd met elkaar gesproken hadden. In het onderhoud gaven ze aan met een gelijkspel genoegen te nemen. En dat gebeurde.
• Het vertrek van trainer Piet Kooiman na de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 1985-1986. Het bestuur van Bieslo moest daarna halsoverkop op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Het bestuur vond Theo Beurskens en Pierre Heijnen bereid om Bieslo tijdelijk te trainen en te coachen.
In december 1985 werd Rob v.d. Pol de nieuwe trainer van Bieslo.
• De degradaties van Bieslo 1 van de 4e naar de 5e klasse in 1986 en 1994.

In het najaar van 1994 trad Jac Crins tijdens de jaarvergadering af als voorzitter van Bieslo. Hij werd bij die gelegenheid benoemd tot erelid van onze vereniging. Piet Levels volgde hem op.

Jac floot ook nog jarenlang de thuiswedstrijden van de senioren en de veteranen. Vanwege zijn leeftijd stopte hij daar in 2010 mee.

 

Theo Crins

Ik heb een vraag: wie zat het langst in het jeugdbestuur van Bieslo? Het antwoord: Theo Crins. Hij maakte daar ongeveer 30 jaar deel van uit. In die periode was hij secretaris, secretaris-penningmeester en tenslotte penningmeester.

In 1998 stopte Theo met het bijhouden van de boekhouding van de jeugd, omdat hij meer tijd wilde hebben voor het trainen en begeleiden van een jeugdteam. Hij bleef wel nog zes jaar bestuurslid van de jeugd.

Theo was leider van de A2, B1, C1, E1, E2 en de F’jes. Met de E1 werd hij in de herfst van 2000 en het voorjaar van 2001 kampioen. In het najaar van 2006 flikte hij het kunstje nog eens met de B1.

Theo was niet alleen bestuurslid van de jeugd van Bieslo, hij maakte ook nog deel uit van de commissie, die op sportpark de Solberg jaarlijks het junioren- en pupillentoernooi organiseert.
Door de voortreffelijke organisatie heeft Bieslo hiermee in de regio een goede naam opgebouwd. Het grote aantal inschrijvingen bewijst dat. Veel verenigingen nemen met hun jeugdteams met plezier aan de toernooien deel.

In 2004 stapte Theo uit het jeugdbestuur. Als dank voor zijn grote inzet voor onze club werd hij in dat jaar tot erelid van Bieslo benoemd.

Wie dacht dat Theo het bij Bieslo voortaan voor gezien hield, heeft het mis. In 2009 werd hem gevraagd of hij leider van Vrouwen 1 wilde worden. Daar had hij oren naar. Met Rob Rutten en Nico Steeghs ging hij bij het vrouwelijk schoon aan de slag.

Nadat ze de functie vier jaar hadden uitgeoefend, wilden Nico en Theo het leiderschap van Vrouwen 1 neerleggen. Omdat er geen opvolgers waren, besloten ze nog een seizoen aan te blijven. En wat gebeurde er? Vrouwen 1 werd in 2014 in de 6e klasse kampioen!

Met een kampioenschap een punt achter het vrijwilligerswerk zetten. Dat is toch te gek of niet?