Bieslo geeft zege in laatste minuut uit handen

14-05-2018 16:18

Bieslo 1 is zondag belangrijke punten in de strijd tegen nacompetitie misgelopen. Bieslo kwam erg sterk uit de startblokken tegen de gasten uit Linne. In de 5e minuut kwam bieslo op een 1-0 voorsprong. Tico snelde langs 2 tegenstanders heen en legde de bal keurig terug naar Noud Schoolmeesters, waarna Noud de bal onhoudbaar in de verre hoek schoot. Na de goede openingsfase werd het spel wat rommeliger en had Linne meer balbezit zonder daarbij echt gevaarlijk te worden.

Bij een hoekschop kwam Noud ongelukkig ten val en belande er een speler van Linne op Noud zijn toch al wat grotere hoofd. Noud was even de kluts kwijt en later bleek dat hij niet meer exact wist wat er gebeurd was en wat hij allemaal had gedaan. Hij wist alleen nog dat hij een goal had gemaakt, maar niet dat hij 2 panna’s binnen 1 minuut tegen had gekregen. Een wissel was noodzakelijk en iets later kwam Linne op gelijke hoogte. Een voorzet die door Thomas werd weg gebokst werd in de rebound knap binnen gekopt door een speler van Linne. Verder werd Bieslo nog 1x gevaarlijk door middel van een vrije trap van Stan Pouls. Stan die toch al bekend en geroemd staat om zijn fenomenale traptechniek plaatste de bal keurig in de hoek, maar de keeper van Linne wist de bal met een katachtige reflex naast te tikken.

In de tweede helft was het Linne dat iets meer balbezit had, maar hierbij niet gevaarlijk werd. In de eerste minuut na rust was het Stan Pouls met een grote kans op de 1-1. Met een buitenkantje “selen”wist hij de bal echter niet in de goal te krijgen. In de 50ste minuut was het Thijs Driessen die het met een enorme poeier vanaf 35 meter probeerde. 1 minuut en 13 stuiters verder werd de bal opgeraapt door de keeper van Linne. In de 55ste minuut kwam bieslo op voorsprong na een mooie aanval. Stan Pouls gaf een goede steekbal op Gijs “el kuzo” van Kruchten die de bal prima inschoot. In de laatste 10 minuten kreeg Siem Hillekens nog 2 enorme kansen, maar helaas ontbrak het Siem aan enige vorm van geluk. Eenmaal stond de paal in de weg en de andere keer was het Siem die op onmogelijke wijze de bal naast het doel wist de deponeren. “ De vloek van Hillekens” blijft aanwezig en bij de bookmakers kun je nog altijd enorme geldbedragen winnen als Siem de bal toch een keer in het netje weet te plaatsen. Linne wist geen echte kansen meer te creëren, maar mocht hopen op een kans, omdat de scheidsrechter ieder duel af floot en flink wat blessuretijd erbij trok. In de allerlaatste minuut werd er wederom een vrije trap gegeven aan Linne en uit deze vrije trap kon 1 van hun spelers onhoudbaar binnen koppen.

De teleurstelling was duidelijk zichtbaar en hoorbaar bij spelers, leiders en toeschouwers. Bieslo blijft knokken voor lijfsbehoud en heeft alles nog in eigen hand. Nog 2 cruciale duels waarin alles gegeven moet worden en waarbij alle steun op prijs wordt gesteld. Te beginnen volgende week in het uitduel met RKAVC waarvan afgelopen donderdag met 3-1 werd gewonnen.

Opstelling: Thomas Heldens, Noud Schoolmeesters (Siem Hillekens), Tim Hendriks, Twan Haenen, Hans Reijnders, Jasper Ebus, Ynze Puts, Thijs Driessen, Stan Pouls, Gijs van Kruchten, Tico Janssen

Met dank aan: Juul Niesen