Bieslo doet zichzelf flink te kort

28-09-2020 10:02

Bieslo heeft ook in de tweede competitiewedstrijd geen punten kunnen behalen. Op bezoek bij FC Roerdalen ging men met 2-1 onderuit. Wederom was het Bieslo wat zichzelf te kort deed, door niet op een ruime voorsprong te komen in het eerste kwartier van de wedstrijd.

Zoals al gezegd, begon Bieslo zeer indrukwekkend aan de wedstrijd. Veel pressie en combinatiespel werd met elkaar afgewisseld, waardoor men binnen het tijdsbestek van 15 minuten, drie grote kansen mocht noteren. Achtereenvolgens Noud Schoolmeesters, Jasper Ebus en Luc Meerts konden de trekker niet overhalen. Daardoor bleef FC Roerdalen in leven en ging het zowaar toch mee voetballen. Door een zeer dynamisch middenveld konden de gastheren meerdere malen vrij uit combineren. Bieslo stond niet goed op de mandekking en telkens was een speler van de gasten te laat om echt druk te zetten. Gelukkig resulteerde dit niet in grote kansen. Er was één mogelijkheid voor de gastheren. Vanuit een hoekschop kopte de aanvoerder hard in, maar de kopbal mistte precisie. Ruststand, 0-0.

In de tweede helft was er niets meer te zien van het spelbeeld van het eerste kwartier. FC Roerdalen zette hoog druk, waardoor Daan Reijnders de lange bal moest hanteren. Normaliter is dit geen probleem voor Bieslo, maar vandaag waren de afvallende ballen telkens voor de gastheren. Het mooie woord ‘anticiperen’ komt dan de hoek omkijken. Niet ‘reageren’ op de situatie, maar van tevoren inschatten in welke ruimte de bal mogelijk kan komen te liggen. Dit gebeurde dus niet waardoor de gasten telkens achter de bal aan moesten rennen, conditioneel onmogelijk om dit 45 minuten vol te houden. FC Roerdalen wist dus elke afvallende bal over te nemen, waardoor ze veel kansen konden creëren de tweede helft. Uit één van deze kansen was het ook meteen raak. Een afstandsschot werd tegendraads ingeschoten, waar Daan Reijnders geen antwoord op had, 1-0. Bieslo ging wat meer druk zetten om de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk kwam deze er ook door een weergaloze actie van Joeri ‘Joelie’ Puts. Aan de zijlijn kapte hij maar liefst twee tegenstanders achter het standbeen uit, zette een dribbel in, maakte een mooie schijnbeweging en ging buitenom de laatste tegenstander richting de achterlijn. Hij behield goed het overzicht en legde de bal panklaar voor de instormende Noud Schoolmeesters, 1-1. Daarna ging Bieslo weer geloven in een goede afloop, maar niets bleek minder waar. Uit de laatste aanval van FC Roerdalen ging het mis. In een 1 tegen 1 duel maakte Daan Reijnders zijn doel klein, maar de speler omzeilde Daan en legde de bal breed naar een inlopende medespeler en de eindstand werd bepaald, 2-1.

Bieslo druipt af zonder punten. Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen. Hopelijk is Bieslo dan scherper voor het doel. Volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen DESM, aanvang 14.30uur.

FC Roerdalen – Bieslo:      2 – 1

Doelpuntenmakers: 1-1 (Noud Schoolmeesters)