Bieslo Dames té sterk voor SHH

08-04-2019 23:17

Afgelopen zondag stond er voor de Bieslo Dames de wedstrijd tegen SHH, de nummer 3 van de competitie, op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Bieslo voor het gevoel al met 1-0 achter door het gemis van hun “vlagger” Jair. Echter hadden de dames een goede vervanger kunnen regelen, Juul Niesen. Juul, bedankt voor het fantastisch vlaggen.

Bieslo begon meteen goed aan de wedstrijd en kwam in de 6e minuut al op voorsprong. Na een goede actie van Lotte langs de lijn wist zij Esmee op de 16-meter te bereiken. Esmee schoot op doel en Kim wist uit de rebound te scoren, 1-0. Onder de constante aanmoedigingen vanaf de bank van de thuisploeg bleven de dames goed veldspel op de mat leggen. Op de bank zaten onder andere de wegens murrigheid ontbrekende Lian Vulders en Eef Goosen (aanwezig in een “kekkie” wielrenpakkie) de dames goed aan te moedigen. Bieslo bleef doorgaan met druk zetten en er volgde mooie aanvallen, waaruit blijkt dat het team ook zonder Jair weet te shinen. Ook Pien liet zien te beschikken over fantastische reflexen. SHH Kreeg een vrije trap en Pien wist deze bal er goed uit te houden. De tegenstander probeerde uit de rebound te scoren, maar Pien bleef scherp en wist ook deze bal eruit te houden. De 2-0 kon ook niet langer uitblijven en in de 39e minuut was het weer raak. Na een mooi schot van Juliëtte op doel wist wederom Kim vanuit de rebound te scoren. In de 41e minuut wist Yannick via een perfecte bal over de verdediging van de tegenstander Esmee te bereiken, die hierdoor de bal goed kon voorzetten en Kim wist te bereiken. Kim “killer” Kessels blijft altijd ijskoud in deze situaties en maakte er dan ook keurig 3-0 van. Onder luid applaus van de ongeveer 400 aanwezige supporters verlieten de dames het veld.

Na de rust bleef Bieslo de bovenliggende partij, maar helaas lukte het de dames niet meer om de bal in het doel van de tegenpartij te leggen. Toen er nog 10 speelminuten op de klok stonden, wist SHH toch nog te scoren, 3-1. Op het einde van de tweede helft wist Juliëtte nog een goede kans te creëren met een mooi afstandschot, maar helaas eindigde deze op de lat (in de wandelgangen gaat rond dat dit een echt Ebus-kwaaltje is).

Uiteindelijk is er een goede teamprestatie neergezet door de dames. Nu is het taak om deze lijn door te trekken. Aankomende zondag gaan de dames op bezoek bij SJVV. Ze zullen er alles aan doen om de drie punten mee naar huis te nemen.