Bieslo Dames speelt gelijk tegen Reuver

31-08-2020 14:45

Afgelopen zondag stond de derby tussen V.V. Reuver Vr1 en V.V. Bieslo Vr1 op het programma.

De eerste helft verliep erg rommelig, dit gold zowel voor Bieslo als voor Reuver. Bieslo was erg zoekende en het lukte niet goed om via combinaties naar voren te komen. Beide teams werden niet echt gevaarlijk in de eerste helft. Pas in de tweede helft konden de teams uiteindelijk tot scoren komen.

Na een peptalk van de trainer in de rust kwam Bieslo begin tweede helft sterker uit de veren. Het middenveld werd gevonden en zo kon er goed naar voren gespeeld worden. Bieslo kreeg ook een aantal corners mee, maar het lukte nog niet om de bal bij de tegenstander in het net te leggen. Rond de 67ste minuut maakte de defensie van Reuver een fout met terugspelen, waardoor Esmee de bal wist te onderscheppen en een 1 op 1 situatie met de keeper creëerde. Laatstgenoemde wachtte echter te lang met de bal in het doel te leggen, waardoor de keeper de bal wist weg te tikken. Reuver wist daarna weer naar voren te komen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Hoge ballen over de achterlijn of de verdediging van Bieslo wist de ballen weg te tikken. In de 72ste minuut werd de bal vanuit de defensie van Bieslo naar voren gespeeld en Juliëtte wist een perfect steekballetje te geven op Jill. Jill wist de bal goed te controleren en wist de bal wél naast de keeper in het doel te schieten, 1-0. De vreugde van Bieslo was echter van korte duur. In de 74ste minuut legde de scheidsrechter immers de bal op de stip, want hij vond dat er een handsbal werd gemaakt in het 16meter-gebied van Bieslo. Reuver wist deze penalty binnen te schieten, 1-1. Bieslo gaf niet op en bleef druk zetten, ter ergernis van Reuver. In de 76ste minuut wist Juliëtte haar mannetje voorbij te spelen, waardoor een speelster van Reuver Juliëtte aan de haren naar beneden trok. De speelster van Reuver werd dan ook terecht met geel voor een tijdstraf van het veld gestuurd. Het spel bleef een beetje op en neer gaan en uiteindelijk bleef het bij 1-1.

Jill en Julia, beide zeer goed ingevallen in de tweede helft, bedankt voor jullie inzet!

Volgende week zondag, 6 september 2020, zal Bieslo het thuis tegen DES Swalmen Vr1 opnemen. De aanvang van de wedstrijd is om 11:00 uur.