Bieslo Dames handhaven in de 5de klasse

11-04-2017 20:23

Na 7 uitwedstrijden op rij niet gewonnen te hebben, kwam daar afgelopen zondag een einde aan. De dames waren meer dan ooit gebrand om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Op het kunstgras van OVCS vr2 in Sittard kon Bieslo direct de wedstrijd naar hun handzetten. Na een goed uitgespeelde aanval kon Esmee de bal rustig binnen tikken. Hierin slaagde Esmee echter niet en bleef de stand 0-0.

Bieslo kwam amper in de problemen in de eerste helft, mede door goed keeperswerk van Lienke die het doel wist schoon te houden. Het harde trainen van de afgelopen weken kwam uiteindelijk goed tot z’n recht, toen een mooie aanval aan de rechterkant van het veld uit kwam bij Carolien. Zij wist na een goede dribbel, de bal met een mooie boog in de kruising, achter de Sitardse doelvrouw, te krullen. Bieslo kon met een gerust gevoel de rust in gaan.

Na rust werd een goede combinatie van spitsen Pauline en Schae fraai afgerond door Esmee, die hierbij haar gemiste kans in de eerste helft weg poetste. De eindstand werd ook bepaald door Esmee die na een goed verlopen kon zorgen dat de doelvrouw van OVCS voor de 3de keer de bal uit het net kon pakken. De 3 verdiende punten gingen terecht mee naar Beesel. Met deze 3 punten is Bieslo zeker van handhaving in de 5de klasse. Met nog 5 wedstrijden te gaan heeft Bieslo nog zicht op een 5 de plek. Maar dan moeten de dames nog flink aan de bak, met het vertoonde spel tegen OVCS moet dit echter geen probleem zijn.