Bieslo Dames 1 wint óók de tweede oefenwedstrijd

27-08-2020 07:38

Afgelopen dinsdagavond stond de oefenwedstrijd Bieslo vr1 – MDOC Vr1 op het programma. Tijdens de bespreking werd al snel duidelijk dat de dames gemotiveerd waren om de lijn van afgelopen zondag (3-0 winst) door te zetten.

Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat Bieslo domineerde. De dames van Bieslo hadden meer balbezit en wisten toch wat vaker het doel van de tegenstander te bereiken. Via een combinatie vanuit het middenveld naar voren was Lotte diegene die als eerste het net wist te vinden, 1-0. Vlak daarna wist ook Juliëtte de bal rustig binnen te tikken, 2-0. De tegenstander wist er soms via de zijkant uit te komen, maar echt gevaarlijk werden zij niet. Rond de 25e minuut wist Pien via de zijkant Juliëtte te bereiken, die snel genoeg doorhad dat de keepster ver uit haar doel stond. Juliëtte twijfelde niet en wist met een mooi afstandsschot de bal over de keeper heen in het doel te schieten, 3-0. Hoewel het leek alsof Bieslo de tegenstander volledig onder controle had, bleek het tegendeel waar te zijn. Bieslo kreeg een corner tegen en de tegenstander wist de bal binnen te tikken, 3-1. Vlak voor de rust wist Bieslo alsnog een keer tot scoren te komen. In de 41e minuut lukte het Dide om lotte te bereiken, door een hoge bal over de verdediging van de tegenstander te spelen. Lotte schoot de bal rustig langs de keeper in het doel, 4-1.

Net zoals in de eerste helft bleef het in de tweede helft doelpunten regenen. Bieslo werd een aantal keren goed verrast door de tegenstander. Rond de 62e minuut lukte het de tegenstander om door te breken en te scoren, 4-2. Bieslo reageerde hierop terug door Eline via de zijkant in te spelen, die na een korte sprint de bal via de zijkant wist binnen te tikken, 5-2. Het spel leek even op en neer te gaan totdat de tegenstander weer via het midden wist uit te breken en de bal wist binnen te tikken, 5-3. De tegenstander wist nog eens druk te zetten en schoot nogmaals op het doel van Bieslo. Iris wist echter erger te voorkomen door de bal vlak voor de doellijn weg te halen. Bieslo kon weer de counter opzetten en Jill, speelster van de jeugd, wist de score van Bieslo nog eens omhoog te gooien, 6-3. Helaas was er ook een tegenvaller voor de Bieslo Dames. Dennis, die een zeer goede wedstrijd speelde, raakte geblesseerd door een lompe trap van de tegenstander. Gelukkig konden Luuk en Maurice (aka Risch) haar van het veld tillen (zij zullen hiervan nog enige tijd uit de running liggen door rugpijn). De wedstrijd ging verder en Bieslo bleef druk zetten. De tegenstander wist niet goed hoe hieruit te komen. Dit leidde tot een aantal kansrijke situaties voor de Bieslo Dames. In de 75e minuut probeerde de keepster van de tegenstander een speelster via de zijkant in te spelen. Esmee wist deze bal te onderscheppen en het lukte haar om via de zijkant de bal in te schieten, 7-3. Er waren al enorm veel doelpunten gevallen en het spel leek even gespeeld, maar de tegenstander liet het hier niet bij en wist nog een keer voor het doel van Bieslo te komen en te scoren. Dit leidde uiteindelijk tot een 7-4 eindstand.

Aankomende zondag staat de eerste bekerwedstrijd van het seizoen voor de dames op het programma. Om 11:00 uur zullen zij het opnemen tegen V.V. Reuver Vr1, in Reuver.