Bieslo Dames 1 winnen 3-2

20-09-2020 22:28

Afgelopen zondag heeft Bieslo Vr1 tegen Mierlo Hout Vr 1 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld.

De eerste aftrap werd genomen door Brechje, zij was namelijk de speelster van de week van Bieslo. Na een mooie dribbel vanaf de middenstip wist ze de bal naast de keeper in het doel te schieten.

De eerste helft van de wedstrijd begon een beetje stroef aan de zijde van Bieslo. De tegenstander wist de druk hoog op te voeren en Bieslo was nog een beetje afwachtend. De defensie van Bieslo stond echter goed georganiseerd (mede door zeer goed keeperswerk van Julia Schreurs), waardoor de tegenstander niet de kans kreeg om te scoren. Ook Bieslo wist soms via een counter naar voren te komen, maar echt gevaarlijk werd het nog niet. Het spel bleef een beetje op en neer gaan. Vlak voor de rust wist Bieslo nog te profiteren van een counter. Het middenveld kon Pauline Dreessen in de spits te bereiken, welke de bal goed wist te steken op Esmee Franssen. Laatstgenoemde krijgt de bal onder controle, komt in een 1 op 1 situatie met de keeper en weet de bal naast de keeper in het doel te schieten, 1-0.

In de tweede helft kregen de dames van Bieslo meer grip op de wedstrijd. De combinaties lukten beter en de tegenstander werd goed vastgezet. In de 51e minuut kreeg Bieslo een corner mee. Esmee Franssen weet deze bal hoog voor te zetten en Pien Levels kan de bal op doel schieten. De bal werd nog geblokkeerd door een verdediger van de tegenstander, waarna Juliëtte de terugkomende bal over de grond in het doel kon schieten, 2-0. Bieslo bleef met het hele team ervoor werken. De tegenstander kon er niet goed onderuit voetballen en hier wist Bieslo dan ook van te profiteren. Doordat er met het hele team druk werd gezet, kon de laatste man van de tegenstander de bal niet wegkrijgen. Esmee Franssen wist van haar de bal te onderscheppen en kwam weer 1 op 1 met de keepster te staan. Esmee wist de keepster voorbij te spelen en de bal in het doel te leggen, 3-0. In de laatste 10 minuten van de tweede helft kreeg Bieslo het toch nog erg lastig gemaakt. Bieslo stond niet meer zo goed georganiseerd en de tegenstander wist hierdoor een aantal goede kansen te creëren. In de 84ste minuut viel toen toch nog de 3-1 en in de 90ste minuut de 3-2. Hier bleef het echter bij en met een eindstand van 3-2 wist Bieslo de drie punten in Beesel te houden.

Bieslo heeft er met het hele team voor gewerkt en dus een terechte overwinning. Manon nog bedankt voor je inzet!

Volgende week zondag (27 september 2020) staat de uitwedstrijd tegen ST SNA/MBC’13 op het programma. De aanvang van de wedstrijd is om 10:00 uur.