Bieslo blijft steken op gelijkspel

01-05-2017 09:53

Tegen TSC’04 was er veel meer te halen, dan alleen een gelijkspel. De drie punten zouden betekenen dat Bieslo praktisch veilig was, maar het mocht helaas nog niet zo zijn. In Beesel bleef het na 90 minuten 1-1.

De wedstrijd begon al in de 1e minuut met een hoekschop voor de gasten. Alsof Bieslo nog even wakker aan het worden was. Gelukkig kwam er geen gevaar vanuit de standaardsituatie. Later in de 9e minuut werd de eerste standaardsituatie van Bieslo wel meteen gepromoveerd tot doelpunt. Sjors Lenssen slingerde de vrije trap voor en Ron Sillen kon beheerst binnen tikken bij de eerste paal, 1-0. Vlak na de 1-0 was er weer een mogelijkheid voor TSC’04. Bieslo was nog even aan het nagenieten en dat zorgde bijna voor de 1-1, warende het niet dat de Tegelnaren onnauwkeurig omsprongen met deze kans. Daarna had Bieslo de voorsprong moeten uitbreiden. Achtereenvolgens Ron Sillen en een aantal minuten later Siem Hillekens, kwamen vrij voor het doel. Helaas duurde het iets te lang tot de trekker overgehaald werd. Hierdoor kon de verdediging redding brengen. TSC’04 daarentegen kon niet veel kansen creëren. Behoudens een aantal afstandsschoten en behoorlijk veel corners konden de gasten niets inbrengen. Eén van die corners viel trouwens wel bijna rechtstreeks binnen bij de tweede paal, maar Thomas Heldens lette goed op en tikte de bal vakkundig tot, jawel, weer een hoekschop.

In de tweede helft bleef het spel wat rommelig aan beide zijden. TSC’04 en Bieslo konden niet veel kansen noteren in het begin van de tweede helft. Toch kwam TSC’04 in de 51e minuut erg gelukkig op voorsprong. Een zondagschot van een meter of 25 werd afgevuurd richting Thomas. Helaas kon Thomas dit schot niet meester maken en de bal glipte door zijn handen. Een klassiek ‘slippertje’ noemen we het maar, 1-1.  Vlak daarna was er een grote mogelijkheid voor de gasten om op voorsprong te komen. Een combinatie door het centrum werd ingezet en de nummer 10 van TSC’04 kwam vrij voor Thomas te staan. Thomas bleef koel en pareerde de inzet in de korte hoek. Het duel kantelde enigszins toen een speler van TSC’04 met een rode kaart kon inrukken, na een grove charge op Noud Schoolmeesters. Bieslo kreeg hierdoor wat meer ruimte om te voetballen en dat resulteerde tot een aantal mogelijkheden. In de 80e minuut werd vanuit de rechterkant een aanval opgezet, waar Michel Evers de bal goed teruglegde op Noud Schoolmeesters. Helaas werd zijn inzet in de lange hoek gepareerd door de doelman van TSC’04. Vlak daarna was het Ron Sillen die een schot vanaf de 16 meter gekeerd zag worden. TSC’04 kon behoudens een aantal countermogelijkheden niets meer bewerkstelligen en waren zichtbaar tevreden met één puntje tegen Bieslo.

Het blijft ongekend spannend in de VierdeKlasseD getuigen de minieme verschillen tussen nummer 5 (Kwiek Venlo) en nummer 12 (St. Odillienberg). Zie hier de huidige stand.