Bieslo afgeslacht door Swalmen

13-05-2019 09:03

Bieslo heeft afgelopen zondag niet kunnen imponeren tegen een goed voor de dag komend Swalmen. De gastheren waren sterk gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd, doordat een aantal basisspelers niet aanwezig waren. Mede daardoor stond bijvoorbeeld onze ‘niet-doelman’ op doel, Juul Niesen.

In de eerste helft werd al gauw duidelijk dat Swalmen de bovenliggende partij was. Veel combinerend voetbal ging vooraf aan de ene na de andere aanval. Bieslo was niet gretig genoeg en was in elk duel de mindere, waardoor Swalmen vrolijk kon doorgaan met combineren. Al snel kwam de 0-1 op het scorebord na een afgeslagen bal, die vervolgens hard in de hoek geschoten werd. Bieslo kreeg na ongeveer een 20 minuten iets meer grip op de wedstrijd. In deze fase kwam het dan ook verdiend op 1-1. Een schot van Joeri Puts uit de tweede lijn, werd verlengd door Noud Schoolmeesters. De bal kwam terecht bij de inlopende Siem Hillekens, die een listig lobballetje in huis had om de doelman te verschalken.

In het verdere verloop van de wedstrijd was Swalmen heer en meester en kon rustig aan uitbouwen naar een 1-6 uitslag. Bieslo had daar tegenover een aantal kansen, waaronder Siem ‘Zlatan’ Hillekens die zijn harde schot richting de kruising gepareerd zag worden door de doelman.

Verder was het onze ‘vliegende Hollander’ die in de 83e minuut het op zijn heupen kreeg. Bas Hoogenbosch dribbelde vanuit de defensie richting het vijandelijke doel en wilde eigenhandig het duel nog spannend maken met een, in gedachte, kanonskogel van jewelste. Helaas liep dit voor ‘Basch’ met een sisser af. Het idee was in ieder geval prima!

Ondanks de afslachting wil ik toch nog een aantal jongens uitlichten. Allereerst de spelers van JO-19 die, wederom, verdienstelijk speelde en het 1e elftal heeft kunnen uithelpen. Siem Kessels, Benny Joosten en Job Stroucken, nogmaals bedankt voor jullie inzet!

Last but not least. Juul Niesen. De doelman van vandaag, die eigenlijk geen doelman is, had fabuleuze reddingen in huis. Men kan zien dat het een kwestie van tijd is, totdat Juul een carrièreswitch gaat maken. Zien we Juul volgend voetbalseizoen terug als echte doelman??

Volgende week mag Bieslo op bezoek bij BEVO. Beide ploegen strijden nergens meer om en kunnen de wedstrijd zonder angst afwerken. De thuiswedstrijd werd nog door Bieslo gewonnen met maar liefst 5-1. Ron ‘Dynamo’ Sillen was toen met een hattrick de Man of the Match. Ron is er volgende week ook weer bij, hopelijk is hij dan net zo gretig. Aanvangstijd in Beringe: 14.30uur.

Bieslo – Swalmen: 1 – 6 (1 – 3)
Doelpuntenmakers: 0-1 (…), 1-1 (Siem Hillekens), 1-2 (…), 1-3 (…), 1-4 (…), 1-5 (…), 1-6 (…).