Bieslo 2 wint finale en promoveert naar de 3e klasse. Proficiat!

05-06-2016 12:11

De finale van de nacompetitie waarin Bieslo 2 al 4 wedstrijden had gespeeld begon om 11.00 op het sportcomplex van voetbalvereniging VCH. De tegenstander van Bieslo was VCH zelf, een ploeg waar men in de reguliere competitie 1x gelijk tegen had gespeeld en 1x had verloren.

De wedstrijd begon met slordig voetbal vanuit de kant van de beeselnaren. Er werden weinig kansen gecreerd vanuit beide teams, maar er werd wel fel voetbal gespeeld. Vooral Bas de Vlieger en Roy van Rijswick zaten de tegenstander constant onder druk wat voor de nodige frustratie bij de spelers van VCH zorgde. De eerste echte kans voor VCH leverde meteen een treffer op. Een speler van VCH kreeg teveel ruimte en maakte na een aantal mooie passeerbewegingen koelbloedig de 1-0.
Bieslo kwam in de eerste helft niet verder dan een aantal speldenprikken via schoten van Siem Hillekens en Arthur Hannink.
De tweede helft was VCH wederom de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. Omstreeks de 70ste minuut ging Bieslo achterin 1 op 1 spelen waardoor VCH een aantal kansen kreeg. Een uitstekend keepende Daan Reijnder hield Bieslo echter op de been.
Omstreeks de 85ste minuut kreeg Bieslo op ongeveer 35 meter van de goal een vrije trap. ” Good old” Jop van de Boel, die net ingevallen was, ging achter de bal staan. Een lange bal richting de tweede paal werd naar de verste hoek gekopt door Juul Niesen. De keeper van VCH was kansloos en er stond 1-1 op het scorebord. Ontlading in het Bieslo kamp en ineens was er weer vertrouwen in een goede afloop. 3 minuten later gaf Ruud van Deuzen een steekbal die te hard leek. Er zat echter een venijnig effectje waardoor de bal bleef hangen. Siem Hillekens reageerde zeer attent en omspeelde de keeper. 2-1  voor Bieslo. De laatste minuten werden vakkundig uitgespeeld. Bieslo 2 promoveert door deze overwinning naar de 3e klasse! Er was grote vreugde in het beeselse kamp.

Het restant van de zondag volgde er een groot feest op het sportpark en aansluitend in het centrum met een aansluitende bbq bij de Troubadour.

Bij deze willen wij namens Bieslo 2 iedereen bedanken die is komen kijken en voor de steun op afstand. Een speciaal woord van dank aan “sjra”( Gerard Peters ) die de voetbalschoenen aan de wilgen gaat hangen. Tevens stopt Marco Muurmans helaas ook als leider van Bieslo 2. Heren bedankt!