Bieslo 1 zakt door de ondergrens

19-11-2018 10:53

Er stond vandaag een mooie derby op het programma. Veel ingrediënten zou men kunnen verwachten. Passie, vuur en een winnaarsmentaliteit van jewelste. Niets bleek minder waar in Reuver op sportpark Dijckerhof. Slappe hap, uitgeblust en arbitrale dwalingen waren de kernwoorden van deze wedstrijd.

De eerste helft was er een duidelijk overwicht van de gastheren. Reuver zette met een aantal korte combinaties aanvallen op die vooralsnog ongevaarlijk waren. Ook aan Reuver-zijde was het vandaag rommelig, waardoor er veel balverlies geleden werd. Desondanks kon Reuver wel een aantal keer gevaarlijk aanzetten voor een doelpoging. Tot twee keer toe was het Thomas Heldens die knap redding bracht. Was het niet Thomas, dan was het aluminium de reddende engel. Dat Reuver deze kansen kon creëren is een feit, maar op de manier hoe Bieslo dit allemaal toeliet is ontzettend naïef. Elke hoge bal werd verkeerd getimed, elk duel was men een stap te laat en als men de bal veroverde was die binnen 5 seconden weer kwijt door zwakke passing. Hierdoor zakte het zelfvertrouwen met de minuut en ging iedereen zich verschuilen. Niemand wilde de bal hebben, waardoor er veelal lange ballen gespeeld werden. En ook daar kon men geen potten breken. Het was mede te danken aan Reuver, dat Bieslo een aantal doelpogingen mocht noteren. Eerste wapenfeit was een vrije trap van Noud Schoolmeesters die rakelings naast geschoten werd. Daarna was het Siem Hillekens die een intikkertje in gedachte had. Helaas raakte hij de bal niet goed, waardoor de doelman van Reuver het leer gemakkelijk kon oprapen. Reuver mocht nog een doelpunt noteren, warende het niet dat onze grensrechter Joep van de Bol goed oplette en buitenspel geconstateerd had. De ruststand bleef steken op 0-0.

Uiteraard was men in de rust niet tevreden. Gelukkig zag de spelersgroep dit ook zelf in en pepte elkaar nog maar eens op om hun eigen spel te spelen.

In de tweede helft verscheen er een ander Bieslo aan de aftrap. Meer agressie en strijd werd geleverd, helaas nog steeds zonder goed spel. Bieslo kon wat meer druk naar voren zetten, waardoor Bieslo scherper oogde. Een aantal kansen konden genoteerd worden, helaas nog zonder resultaat. Na een klein half uur, dacht Bieslo gescoord te hebben. Thijs ‘ThiesDries’ Driessen mocht aanleggen voor een afstandsschot. Met wederom zijn FTT (Fenomenale Trap Techniek) produceerde hij een geplaatst balletje. De bal belande via de onderkant lat achter de doellijn. Iedereen zag dat de bal de touwen al getoucheerd had, waarna deze weer terug het veld in kwam. Helaas gaf de belangrijkste man in deze situaties niet thuis en kende geen doelpunt toe, onbegrijpelijk. Dat zou het keerpunt van de wedstrijd zijn. Dit was zo’n typische wedstrijd die gewonnen zou worden door degene die als eerste scoort. Het was uiteindelijk Reuver die op voorsprong kwam. Een vrije trap werd laag richting de tweede paal geslingerd. Een overstapje zette iedereen te kijk en de bal belande zonder aangeraakt te worden in het doel, 1-0. Daarna was het Bieslo dat opportunistisch ging voetballen, waardoor er achterin veel ruimte weggeven moest worden. Wederom was de arbiter de gebeten hond, bij een duidelijk opzettelijke handsbal. De rechtsback van Reuver (die al een gele kaart op zak had), zette een blok waar men als volleyballer heel tevreden mee zou zijn. Met beide handen hiel hij de bal tegen, anders was Gijs ‘el Kuzo’ van Kruchten ervandoor geweest richting het vijandelijke doel. De arbiter was van mening dat het niet ‘opzettelijk’ was. Een zwak argument. Want ook al was het niet opzettelijk, zo’n overtreding verdient een gele prent. Je ontneemt de tegenstander een grote kans om te scoren. Tot overmaat van ramp mocht Reuver door de geboden ruimte aanleggen voor de 2-0. De bal werd strak voorgegeven en de spits van Reuver kon gemakkelijk intikken. Het was gedaan, Bieslo voelde het en kon barweinig meer daar tegenover zetten. Het spel bloedde dood en Bieslo had het mede aan zichzelf te danken dat hier verloren werd.

Bieslo heeft vandaag een grote offday gehad, uitgerekend tegen de rivaal uit Reuver. Gelukkig heeft Bieslo al de nodige punten behaald, waardoor het niet meteen in gevaar komt. Het is wel duidelijk dat men beter spel moet laten zien, wil men volgende week punten meenemen uit Swalmen. Volgende week dus de ‘andere derby’ in Swalmen. Swalmen dat met 1 punt stijf onderaan staat, zal gebrand zijn om de 1e zege van het seizoen te behalen. Aan Bieslo om dit te voorkomen. Aanvang: 14.30uur.

Reuver – Bieslo: 2-0

Doelpuntenmakers: 1-0 (…), 2-0 (…).

Opstelling: Thomas Heldens, Bas de Vlieger (Joeri Puts), Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Jasper Ebus (Hans Reijnders), Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Stan Pouls, Siem Hillekens, Stan Bessems (Gijs van Kruchten), Luc Meerts.