Bieslo 1 zakt door de ondergrens en verliest

25-04-2019 23:51

De mannen van Bieslo hebben zich een slechte dienst bewezen door te verliezen van EMS uit Roermond. Onnodig en vooral teleurstellend, omdat er genoeg ruimte lag om een voetballende wedstrijd op de mat te leggen. Daarentegen grossierde men in balverlies en lange ballen, waardoor het een slordige wedstrijd werd waar weinig kansen gecreëerd konden worden.

Het begon overigens zeer voortvarend voor Bieslo. Vanaf de aftrap werd de bal deskundig over en weer gespeeld en zonder dat de gasten uit Roermond nog maar één balcontact kregen scoorde Bieslo al de 1-0. De bal kwam uiteindelijk bij Ron Sillen terecht, die een individuele actie mooi afrondde vanaf de rand van de 16 meter. Wie dacht dat het daarna een makkelijk avondje werd, kwam bedrogen uit. Na dit doelpunt kwam EMS steeds beter in het spel, mede door het vele balverlies wat werd geleden. Door snelle counters kwam EMS steeds gevaarlijker voor het doel van de gastheren. Uiteindelijk werd het dan ook 1-1. Een afgeslagen bal kwam terecht bij een middenvelder. Deze mocht een aantal meter opschuiven zonder enige druk van Bieslo-spelers. Pas op het moment van schieten stonde er twee man in de baan van het schot. De bal werd licht getoucheerd, waardoor Thomas Heldens kansloos was. Bieslo werd bang en durfde niet te voetballen, terwijl er dus ontzettend veel ruimte op het middenveld lag om makkelijk onder de druk uit te voetballen. Dat gebeurde dus niet, en als het dan toch een keer gedurfd werd leidde men slordig balverlies. Het zelfvertrouwen zakte daarmee ver weg. Bieslo kreeg desondanks toch nog een aantal mogelijkheden, echter werd er ook hier weer slordig mee om gegaan. De ruststand werd bereikt en men ging aan de thee.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Bieslo durfde niet te voetballen en bleef maar lange ballen spelen. De simpele wetten van het voetbal werd zelfs niet meer opgevolgd. In de F’jes en E’tjes wordt geleerd om in balbezit een breed veld te maken en bij balverlies het veld smal te maken. Helaas maar waar, gebeurde dit dus niet. Daardoor maakte Bieslo het zichzelf ontzettend moeilijk, waardoor EMS makkelijk naar de zege toe kon voetballen. De 1-2 was een kwestie van tijd en dit gebeurde uiteindelijk ook. De ware plaaggeest voor Bieslo was andermaal de defensie te snel af en zette drie spelers te kijk (zoals vaker in de wedstrijd). Hij schoot gemakkelijk binnen en zette EMS op voorsprong. Bieslo kon weinig kansen daar tegenover zetten en EMS breidde de score vervolgens uit naar 1-3. Een vrije trap werd snel genomen en de bal viel pardoes in het doel, waar niemand van Bieslo stond op te letten. Kleine kansjes kreeg Bieslo nog, maar dat was natuurlijk veel te laat. Bieslo speelde zeer naïef en zette zichzelf te kijk tegen een geslepen EMS.

Na de wedstrijd pikte de verslaggever van deze wedstrijdverslagen een zinnetje op, waardoor hij zijn frustratie redelijk snel kwijt was. Uit de speakers klonk een vrolijke ‘’ C’est la vie’’. Snel vergeten deze wedstrijd en doorpakken naar aankomende zondag, wanneer KSV Horn op bezoek komt in Beesel. Aanvangstijd: 14.30uur.

Bieslo – EMS: 1 – 3 (1 – 1)

Doelpuntenmakers: 1-0 (Ron Sillen), 1-1 (…), 1-2 (…), 1-3 (…).

Opstelling:

Thomas Heldens, Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Juul Niesen, Jasper Ebus, Ynze Puts, Noud Schoolmeesters, Ron Sillen, Joeri Puts (Thijs Driessen), Luc Meerts, Stan Pouls (Twan Haenen).