Bieslo 1 wint tegen de koploper

11-03-2024 12:17

Helaas waren er de laatste 2 weken geen verslagen te lezen, vandaar even kort een terugblik op de vorige 2 wedstrijden.. (dan is de harde kern hopelijk weer gerustgesteld…)

2 weken geleden speelde Bieslo 1 misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen tegen Koningslust. Helaas ging de nummer 3 van de ranglijst wel met 3 gestolen punten weg uit Beesel. Vorige week werd misschien wel de minste wedstrijd van het seizoen gespeeld en werd ongelukkig met 2-1 verloren in Venlo bij VVV.

Dan de wedstrijd van afgelopen zondag. Koploper Leeuwen kwam op bezoek. Het was al de 3e keer dat de degens gekruist werden met de oranje hemden uit Leeuwen. Beide vorige editie ’s (1x competitie en 1x beker) gingen met 2-1 verloren. In beide wedstrijden kreeg ook Bieslo de nodige mogelijkheden dus in de bespreking werd hier ook aan gerefereerd. Leeuwen is de terechte koploper maar wij kunnen hun zeker pijn doen waren de woorden voorafgaand aan de wedstrijd. Toen Leeuwen in de 5e minuut al op een 0-1 voorsprong kwam zal menig supporter op een goed gevuld sportpark gedacht hebben… oei… als dit maar geen monsterscore gaat worden. De Bieslo spelers dachten hier in elk geval anders over. Leeuwen werd overal op het veld afgejaagd en door 2 wonderschone afstandsschoten van Jasper stond het na 20 minuten 2-1 voor Bieslo. Leeuwen was weliswaar de beter voetballende ploeg maar de vechtlust van Bieslo was bewonderingswaardig. Het leek erop dat Bieslo met een voorsprong de rust kon halen ware het niet dat de sterke spits van Leeuwen hier anders over dacht. Een 2-2 ruststand tegen de koploper leverde tevreden spelers en supporters op aan de kant van Beesel. Na rust een zelfde spelbeeld. Leeuwen had de bal en Bieslo knokte voor iedere meter. Waar de Beeselnaren inmiddels om bekend staan zijn hun vrije trappen en corners. Ook tegen Leeuwen werd Bieslo hier keer op keer gevaarlijk door. Na 75 minuten begonnen de krachten meer en meer weg te vloeien bij de greun witte. Gelukkig had men het geluk nu wel eens aan hun zijde. Leeuwen miste namelijk 3 opgelegde kansen op de voorsprong. Bieslo bleef hierdoor stand en geloof houden in een mooi puntje tegen de koploper. Maar liefst 7 minuten blessure tijd werd er toegevoegd door de goed fluitende scheidsrechter van Ophoven. In de 96e minuut kreeg Bieslo aan de zijkant van het veld weer een vrije trap. De goede voorzet van Joeri werd perfect binnen geknikt door Neutje. De ontlading was geweldig, de 3 punten waren binnen!! Na afloop natuurlijk een en al blijdschap in het kleedlokaal. Tevens zat iedereen er ook helemaal doorheen. Het had veel kracht gekost maar dit keer wel met het juiste resultaat. De spelers werden overladen met complimenten door de supporters wat natuurlijk helemaal terecht was! Volgende week zondag wacht wederom een wedstrijd tegen de koploper, nu uit tegen Eindse Boys dat nu gedeeld eerste staat met Leeuwen. De selectie heeft komende dinsdag vrij af gekregen om de krachten te sparen zodat er donderdag weer met frisse benen een nieuw strijdplan bedacht en getraind kan worden.