Bieslo 1 wint naar verwachting

04-11-2018 21:39

Deze zondagmiddag was er eentje die niet snel vergeten wordt. Een goede overwinning voor de manschappen van Bieslo met een aantal bijzondere momenten. Van grote missers tot pijnlijke panna’s, het kwam vandaag allemaal aan bod.

De eerste helft was een zeer slordige aan Bieslo-zijde. Veel balverlies werd geleden doordat passes niet goed ingespeeld werden of dat juist een aanname niet naar behoren was. Hierdoor kwam Bieslo niet tot haar gewenste spel, terwijl de gasten van vandaag erg veel ruimte lieten om het combinatiespelletje te spelen. Daarentegen was Koningslust wel gevaarlijk, doordat Bieslo het zichzelf moeilijk maakte. Met rappe counters probeerde de gasten Bieslo over de knie te krijgen. Het was ook daarom geen verrassing dat Koningslust voor de eerste grote kans mocht aanleggen. Een rush vanaf de rechterzijde werd voorgezet naar de tweede paal. Geheel vrijstaand kon de bal binnen getikt worden, maar de bal werd niet goed geraakt. Geluk voor Bieslo, dat daarna wakker geschud was. Resulteerde dit in beter voetbal? Nee, helaas niet. Gelukkig voor de gastheren, werd men geholpen door een domme tweede gele kaart aan Koningslust zijde. Uiteindelijk ging Bieslo met een voorsprong de rust in. Geheel tegen de verhouding in, mocht Noud Schoolmeesters aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot ging feilloos de hoek in en de 1-0 tussenstand stond op het bord.

In de rust was men bij Bieslo niet tevreden. Het stond weliswaar op voorsprong, maar voetballend was het in en in triest wat men liet zien. Het was mede te danken aan Thomas Heldens, dat de gasten nog niet gescoord hadden. Bieslo zou uit een ander biervaatje moeten tappen, als men de drie punten in huis wilde houden.

Zo gezegd, zo gedaan. In de tweede helft liep het allemaal wat beter. Maar in principe mag dat ook wel, als je één man meer hebt dan de tegenpartij. Bieslo ging natuurlijk meer druk naar voren zetten om die ruimte wat vrij kwam te benutten. Het duurde een tijdje voordat Bieslo de score kon verdubbelen. Het was nota bene Bas ‘Vleeg’ de Vlieger die een rush maakte a la Marcelo. Bas had een zesdubbele schaar en een akka 360 in gedachten, maar het was uiteindelijk allemaal niet nodig. Zijn macho blik was genoeg om zijn directe tegenstander te laten schrikken, waardoor Bas de bal mocht meenemen. De bal schoot hij vervolgens feilloos in de lange hoek, 2-0. Het betekende zijn eerste officiële doelpunt voor Bieslo! In het verdere verloop was Koningslust niet bij machten om Bieslo tegen te houden. Als een locomotief denderde de gastheren door en er kwamen zeer veel kansen aan. Helaas was men nog onzorgvuldig, waardoor de score nog niet uitgebreid kon worden. Uiteindelijk kwam de 3-0 dan eindelijk op het scorebord. Noud Schoolmeesters zette een één-tweetje op met Siem Hillekens en Noud kon één op één richting de doelman lopen. De droge knal in de korte hoek was genoeg om deze te verschalken. De 4-0 kwam er later na ook nog bij. Het was Luc ‘Plaetje’ Meerts die na een aantal grote missers (heeele grote missers) zijn doelpunt mocht vieren. De afvallende bal was een prooi voor Luc en hij kon rustig aannemen en met een volley de bal tegen de touwen schieten. Helaas voor Bieslo kon men de schade achterin niet beperken. Een afstandsschot werd licht getoucheerd, waardoor Thomas kansloos was. De 4-1 scorebord was tevens de eindstand, maar de wedstrijd was nog niet klaar. Juul ‘de Pannakoning’ Niesen viel goed in en kon mede door zijn lengte voor veel gevaar stichten voorin. Helaas voor Juul was de afstand tussen zijn beide voeten ook behoorlijk groot op een gegeven moment, waardoor er een ontzettend zure panna gegeven kon worden. Juul zal hier even van moeten bijkomen, zijn trots was duidelijk beschadigd. Gelukkig kon hij na afloop wel weer lachen. Een winst is natuurlijk veel belangrijker… toch Juul?!

Bieslo wint zoals men verwacht. Helaas kon men in de eerste helft niet overtuigen en had het de hulp nodig van de gasten om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Het vaandelteam zet zijn goede start voort en mag met 13 punten in 7 wedstrijden een weekje uitrusten. De eerstvolgende competitiewedstrijd is over twee weken, en dat is niet de minste. Bieslo gaat op bezoek bij haar Noorderburen. De eerste ‘Clasico’ van het jaar wordt gespeeld op Sportpark Dijckerhof in Reuver. Aanvang 14.30uur.

Bieslo – Koninglust: 4-1

Doelpuntenmakers: 1-0 (Noud Schoolmeesters), 2-0 (Bas de Vlieger), 3-0 (Noud Schoolmeesters, 4-0 (Luc Meerts), 4-1 (…).

 

Opstelling: Thomas Heldens, Jasper Ebus, Bas Hoogenbosch, Tim Hendriks, Bas de Vlieger (Juul Niesen), Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Stan Pouls (Joeri Puts), Siem Hillekens, Luc Meerts, Stan Bessems (Gijs van Kruchten).