Bieslo 1 wint en vindt aansluiting

09-04-2018 10:50

Tegen hekkensluiter vv GKC/RKHVC wist Bieslo gemakkelijk te winnen. Weinig tegenstand konden de gasten bieden, waardoor de wedstrijd zakelijk over de streep getrokken werd. De teller bleef steken bij 2-0.

De eerste helft probeerde Bieslo in balbezit te combineren, iets wat dit seizoen erg moeilijk blijkt te zijn. Desondanks kwamen de gastheren er af en toe goed door. Het duurde echter vrij lang totdat de keeper getest werd. Het was een hoekschop die Bieslo op voorsprong bracht. Goed ingestudeerd, zoals altijd, werd de hoekschop tot doelpunt gepromoveerd door Noud Schoolmeesters. Tico Janssen en Siem Hillekens zorgde voor deze mogelijkheid, 0-1. De gasten kwamen af en toe ook gevaarlijk voor het doel van Daan Reijnders, door opportunistisch de lange bal te hanteren. Er werd zelfs gescoord, echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Dit werd goed gezien door het arendsoog van onze vlagger, Wim Levels. Mede door de weersomstandigheden (het was erg warm zondagmiddag op de Beeselse grasmat), werd er niet meer gescoord in de eerste helft. De mannen van het vaandelteam konden goed uitrusten tijdens de pauze met een voorsprong.

De tweede helft was er eenzelfde wedstrijdbeeld. GKC/RKHVC probeerde voornamelijk met lange ballen de defensie van Bieslo te verrassen, wat af en toe ook gebeurde. Gelukkig zonder enig gevaar voor doelman Daan Reijnders. Waar Bieslo wel de gehele wedstrijd moeite mee had, waren de lange inworpen van de gasten. Deze vielen telkens binnen de 5 meter (of net iets erbuiten), waardoor er meteen een kopkans verkregen werd. Veel hoekschoppen kreeg GKC/RKHVC niet, maar dit tellen we dan maar als hoekschop. Het duurde vrij lang voordat Bieslo de score verdubbelen. Een aantal goede mogelijkheden werden nog niet verzilverd, maar Tico Janssen vond het rond de 70e minuut welletjes. Met een mooie solo kapte hij zijn directe tegenstander uit en schoot met zijn chocolade been (net zoals afgelopen wedstrijd) beheerst binnen. Is het fenomeen Janssen dan toch tweebenig? De resterende minuten werden vakkundig uit gevoetbald door Bieslo. De strijd was gestreden en de driepunter bleef op het Sport- en Spelcentrum de Solberg.

Een belangrijke overwinning voor onze heren, waardoor weer aansluiting gevonden word met de ploegen boven Bieslo. GKC/RKHVC lijkt op grote afstand laatste te worden, dus voor directe degradatie hoeft geen enkel elftal in de VierdeKlasse D zich zorgen te maken. Hopelijk kan Bieslo deze lijn doorzetten, zodat ook nacompetitie ontlopen kan worden. Aankomende donderdagavond speelt Bieslo weer een inhaalwedstrijd. Dit keer tegen BEVO uit Beringe. Er werd dit seizoen nog niet gespeeld tegen BEVO. Aanvang op sportpark de Solberg: 18.30uur.

Opstelling: Daan Reijnders, Tim Hendriks, Juul Boom, Bas de Vlieger, Hans Reijnders, Jasper Ebus (Juul Niessen), Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Luc Meerts (Stan Pouls), Tico Janssen, Siem Hillekens.