Bieslo 1 verliest opnieuw

27-11-2017 11:21

Bieslo is bezig aan een negatieve reeks, waaruit maar moeizaam punten behaald worden. Zo ook zondagmiddag in Linne. De plaatselijke vv was te sterk en won met 3-1. 

Waar Bieslo normaal gesproken goed aan een duel begint, was daar zondagmiddag niets meer van terug te zien. Binnen luttele minuten stonden de gasten met 1-0 achter. Een bal werd op doel geschoten, waar Thomas Heldens in eerste instantie een antwoord op had. Maar de rebound was voor Linne en kon zo alsnog op voorsprong komen. Linne speelt op kunstgras, waar blijkbaar de ‘GreunWitte’ nog even aan moesten wennen. Tot overmaat van ramp moest Juul Niesen na 15 minuten geblesseerd afhaken. Bieslo kon geen vuist maken de eerste helft, waar Linne een aantal kansjes kon noteren. Ondanks een vijf-mans verdediging, was Bieslo op het kunstgras erg slordig. Overal een stap te laat, elke bal sprong van de voet en de passes waren dramatisch. Linne kwam daarom ook op een 2-0 voorsprong. Een actie over de rechterflank, werd ten eerste nog onschadelijk gemaakt. Echter stond de nummer 10 van Linne geheel vrij op de 16-meter. Deze had een mooi afstandsschot in huis, waar Thomas kansloos op was. Kon Bieslo geen enkele kans noteren die eerste helft? Jawel, een aantal seconden voor de theepauze. Tico Janssen had een dribbelactie in huis, waar hij zijn directe tegenstander omspeelde. Ron Sillen kwam naar de eerste paal gelopen, maar liet de bal bewust langs zich afgaan. De inlopende Noud Schoolmeesters moest deze 100% kans afmaken, maar zijn harde schot raakte het zijnet. Ruststand 2-0.

In de tweede helft werden er een aantal omzettingen gedaan door de trainer Huub Joosten. Bieslo trad aan in een 3-4-3 systeem om meer druk te kunnen uitoefenen op de tegenstander. Dit lukte vrij aardig in het begin van de tweede helft. Er werd in ieder geval met meer agressie en inzet gestreden vanuit de gasten, waardoor ook duels gewonnen konden worden. Linne had in deze fase weinig te vertellen en kon ook geen kansen noteren. Bieslo zorgde vrij snel in de tweede helft voor de aansluitingstreffer. Een zondagsschot van Noud Schoolmeesters werd afgevuurd, waar de keeper van de gastheren geen antwoord op had, 2-1. Wie al vaker de verslagen heeft gelezen, weet wat er dan gaat gebeuren. Onbegrijpelijk, frustrerend en vreselijk naïef, maar de 3-1 werd 15 seconden na de aansluitingstreffer weer gemaakt. Vanaf de aftrap werd de vleugelspeler bereikt. Deze begon aan een dribbel op 40 meter van het Bieslo-doel. Hij kon zomaar 3 á 4 spelers omzeilen, zonder dat er ook maar één kleerscheurtje tegenover stond. Hij dribbelde de 16-meter binnen en schoot hard richting het doel. Ook nu had Thomas Heldens een prima antwoord, maar wederom een rebound (2e keer !!!) zorgde voor de nekslag. Nogmaals… Onbegrijpelijk, frustrerend en vreselijk naïef. De marge stond weer op 2 en Bieslo kon opnieuw beginnen. De gehele tweede helft bleef het rommelig, waar nog een aantal grote kansen gemist werden. De stand bleef op 3-1 staan en Bieslo stond weer met lege handen. 

Achteraf twee aan elkaar gewaagde ploegen stonden tegenover elkaar zondagmiddag. Bieslo kreeg haar kansjes, Linne kreeg haar kansjes. Maar toch kon Bieslo niet aan het langste eind trekken. Is dit pech? Is dit kwaliteit? Is dit wilskracht? Allemaal vragen waar nu geen antwoord op gegeven kunnen worden. Hopelijk kunnen de heren van Bieslo 1 de rug snel rechten, want het degradatiespook (hoe vroeg ook in het seizoen) zit al over de schouders te kijken…

Volgende week wordt er een thuiswedstrijd gespeeld tegen de gasten uit Beringe (BEVO). We hopen zoals altijd op veel support vanaf de zijkant, zeker in deze moeilijke tijden voor Bieslo 1! Natuurlijk hopen we ook op een mooi zonnetje… Aanvangstijd: 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Hans Reijnders, Tim Hendriks, Luc Meerts(46. Arthur Hannink), Twan Haenen, Bas de Vlieger(46. Joeri Puts), Noud Schoolmeesters, Juul Niesen 15. Ynze Puts), Ron Sillen, Siem Hillekens, Tico Janssen.