Bieslo 1 verliest onverdiend

29-10-2018 20:42

Op een koude voetbalzondag wist Bieslo helaas niet te winnen van een zeer effectief EMS. In Roermond wonnen de gastheren met 3-1, maar was het overwegend Bieslo dat de bovenliggende partij was. Het ontbrak vandaag aan scherpte voor het doel, maar ook zeker in de defensie.

In de eerste helft was het eigenlijk alleen Bieslo die tot goed veldspel kon komen. EMS probeerde veelvuldig hun behendige buitenspelers te zoeken, waar de zaalvoetballer pur sang hun kunsten konden vertonen, meer aanvalspatronen hadden de gastheren niet. De taak aan onze backs, om hun directe tegenstander uit te schakelen. Bas de Vlieger vatte die taak behoorlijk letterlijk op, door een aantal keren in de eerste helft stevige duels uit te vechten. Soms had Bas de bal, maar soms ook de tegenstander. Gelukkig voor Bas bleef de gele prent op zak. Terug naar het voetballende gedeelte. Zoals gezegd kon Bieslo een aantal grote kansen noteren. De goed spelende Stan Bessems had hier een sleutelrol in. Hij zette met een aantal solo’s zijn directe tegenstander te kijk, waarna hij ook nog eens oog had voor zijn medespelers. Helaas konden de ogenschijnlijk makkelijke kansen, niet benut worden. Een oude voetbalregel treedt dan in werking. Als men zelf niet scoort, scoort de tegenstander. En zo was het ook. Uit het niets kon de bal voorgezet worden. Vele spelers miste de bal, maar de laatste in de rij kon de bal bij de tweede paal makkelijk intikken, 1-0. Een mentaal tikje om te verwerken voor Bieslo zijde, maar daar ging men goed mee om. Direct na de aftrap werd er alweer een kans genoteerd. Dit keer was het Siem Hillekens die een voorzet niet kon binnentikken. Mede hierdoor ging men rusten met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft bleef Bieslo, logischerwijs, ongewijzigd. Dezelfde tactiek werd gehandhaafd en dat leek goed uit te pakken. Bieslo bleef druk zetten op de achterhoede, wat vaak voor dreiging zorgde dichtbij het doel van EMS. Helaas ook nu, zonder resultaat. In de omschakeling maakte de gastheren de tweede helft dankbaar gebruik van de ruimtes die werd gelaten door Bieslo, om de gelijkmaker te forceren. Het was wederom bij een voorzet uit het niets waar EMS uit scoorde. Een scrimmage voor het doel, werd uiteindelijk raak gekopt. Met deze 2-0 achterstand moest er wat gebeuren, ondanks dat het spel nog altijd redelijk goed oogde. Met de gebroeders Puts en later na de sluwe Juul Niesen werd meer strijd in het spelletje gegooid. Met name Ynze Puts kreeg hierdoor een nieuwe bijnaam van de enthousiaste supporters van de thuisclub. Ynze werd omgedoopt in ‘de Bulldozer’. Met zijn harde inzet en felle duels, doet deze naam hem eer aan. Bieslo kreeg in het restant van de wedstrijd nog een aantal goede kansen om de aansluiting te forceren. Eerst was het Jasper Ebus die vanuit een standaardsituatie raak wist te koppen naar 2-1. Daarna was het Juul Niesen, die na een solo van Noud Schoolmeesters, de bal net iets achter hem ontving. Een schot op doel kon nog geproduceerd worden, maar helaas verdween de bal rakelings langs. Uit de spaarzame mogelijkheden die EMS vervolgens nog kreeg, was het wederom dodelijk effectief. Zwak verdedigend ingrijpen, zorgde ervoor dat de 3-1 aangetekend kon worden. De bal werd snoeihard achter de kansloze Thomas Heldens geschoten. De eindstand was bepaald en Bieslo droop af, enigszins met opgeheven hoofd.

Helaas kon Bieslo het scoreverloop niet parallel trekken aan het spelbeeld. Bieslo wat de meeste kansen (en ook de beste) mocht noteren, verliest doordat EMS dodelijk effectief omging met hun mogelijkheden. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Het gepromoveerde Koningslust komt op bezoek. Wanneer men kijkt naar de vorige ontmoetingen tussen Bieslo en Koningslust, kan men uitgaan van een aantrekkelijk duel met veel doelpunten. Aanvang: 14.30uur.

EMS – Bieslo: 3-1    Doelpuntenmakers: 1-0 (…), 2-0 (…), 2-1 (Jasper Ebus), 3-1 (…).

 

Opstelling:  Thomas Heldens, Jasper Ebus, Hans Reijnders (Joeri Puts), Tim Hendriks, Bas de Vlieger, Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Stan Pouls (Ynze Puts), Siem Hillekens, Luc Meerts (Juul Niesen), Stan Bessems.