Bieslo 1 verliest, 2-3.

14-11-2016 09:02

Wederom hetzelfde liedje zoals al vaker in de competitie. Bieslo verlies met 1 doelpunt verschil van VVV’03. Hiervoor werd al verloren van RIOS’31 (3-2), RKAVC (1-2) en Belfeldia (3-2) met het minimale verschil. Verrassend is dat Bieslo alweer zijn 25e tegendoelpunt kon noteren. Alleen TSC’04 (26) en St. Odilienberg (27) hebben meer tegendoelpunten te verwerken gekregen.

Het duel kwam moeizaam op gang voor Bieslo. Waren het de weersomstandigheden? Of zaten nog een paar spelers bij zaterdagavond? Geen idee. Feit was dat Bieslo het eerste kwartier niets had in te brengen. In de 10e minuut kwam VVV’03 op voorsprong. Na een steekpass kon een aanvaller van ‘Nul Dreej’ zomaar op Thomas af. In eerste instantie kwam Thomas als winnaar uit het duel, maar na geklungel en gepruts in de defensie viel de bal prompt voor diezelfde aanvaller. Dat buitenkansje liet hij niet onbewust, 0-1. Na de 0-1 begon het enigszins te draaien bij Bieslo. Er werd van achteruit opgebouwd en daardoor kwamen er meer en meer kansen voor de gastheren. In eerste instantie was het Noud Schoolmeesters die na een cross pass van Luc Meerts een bekeken kopbal in huis had. De keeper van VVV’03 wist er nog net zijn vingertoppen tegen de zetten. De druk voor het doel van de gasten bleef hoog, waardoor uiteindelijk Thijs Driessen in de 36e minuut van een meter of 20 een hoogstandje liet zien. Waar veel spelers van die afstand proberen de bal zo hard mogelijk te raken, was het de stoïcijnse ‘Thies Dries’ die met de binnenkant van de voet de bal over de keeper heen tilde, 1-1. Bieslo kreeg nog twee mooie kansen om op voorsprong te komen. Eerst was het de ingestudeerde corner die Bieslo op 2-1 had moeten brengen. Na een schot van Noud was er een spannende scrimmage op 1 meter van de doellijn. De doelman had echter het laatste woord. Vlak daarna was er wederom een grote mogelijkheid voor Bieslo. Na een voorzet kopte Ron Sillen de bal door, waarna de bal rond de penaltystip bleef hangen. De ingelopen Jasper Ebus was er als de kippen bij en schoot de bal snoeihard op doel. Het vizier stond helaas net iets te hoog, waardoor de bal over de lat heen zeilde. Ruststand: 1-1.

Na de rust kwam Bieslo meteen goed uit de startblokken. Na een mooi opgezette aanval, had Noud helaas zijn voetbalschoenen nog niet strak getrokken. Waar een voorzet bedoeld was, op de inlopende Ron Sillen en Tico Janssen, kwam de bal uiteindelijk terecht op Sportpark Dijckerhof bij onze buren. Het spelbeeld bleef redelijk gelijk aan de eerste helft, echter zonder grote kansen voor de thuisploeg. Het was nota bene VVV’03 dat wederom op voorsprong kwam. In de 52e minuut was er een mislukte cross pass van achteruit van de Venlonaren. Deze schoot door alles en iedereen heen, waardoor de bal wederom met veel geluk bij de spits van de gasten belandde. Het leek wel een deja vu van het eerste doelpunt van VVV’03. Thomas Heldens had wederom een antwoord klaar, maar de bal viel ook hier weer prompt voor de voeten van de spits. Sjors Lenssen kwam nog met een tackle aan, maar was te laat. De bal hing al tegen de touwen, 1-2. Na dit doelpunt ging Bieslo wat opportunistischer voetballen, waardoor er in de omschakeling veel ruimtes kwamen te liggen over het hele veld. VVV’03 maakte daar dankbaar gebruik van, ze combineerde er rustig op los. Na een zoveelste omschakeling kwam VVV’03 uiteindelijk op 1-3 in de 72e minuut. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van de behendige nummer 8 van de gasten. Hij wist de bal vanaf de 16 meter in de lange hoek te schuiven. Hiermee leek de wedstrijd gedaan, warende het niet dat Bieslo meteen een antwoord had. Na een voorzet van Noud was Ron Sillen als eerste bij de bal en schoot beheerst binnen in de 85e minuut, 2-3. De resterende minuten waren nog spannend, maar er konden van beide kanten geen doelpunten meer genoteerd worden. Bieslo verliest alweer zijn 6e competitieduel en blijft daardoor in de degradatiezone. Het is voor de mannen geen overbodige luxe om eens een keer in de spiegel te kijken.

Volgende week is er een inhaalprogramma voor Bieslo, dus er staat vooralsnog geen wedstrijd gepland. De week erna mag Bieslo op bezoek bij TSC’04 uit Tegelen. Aanvangstijd: 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Michel Evers, Sjors Lenssen, Luc Meerts, Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Thijs Driessen (60. Juul Niessen), Stan Pouls (75. Hans Reijnders), Jasper Ebus, Ron Sillen, Tico Janssen.