Bieslo 1 verliest 1e competitiewedstrijd tegen KSV Horn.

20-09-2020 22:18

Op een mooie, zonnige zondag was het ‘Super Sunday’ op Sport- en Spelcentrum de Solberg. Bieslo Dames 1, Bieslo 2, Bieslo 1 en ROKA speelde allen een thuiswedstrijd. Voor Bieslo 1 was het KSV Horn dat op bezoek kwam, een oude bekende van voorgaande jaren.

KSV Horn en de gastheren waren redelijk aan elkaar gewaagd de 1e helft. Veel kansen werden gecreëerd aan beide zijdes, maar het was toch echt Bieslo dat de meest grote kansen kon krijgen. Jasper ‘Speedy Gonzales’ Ebus was een ware plaag voor de achterhoede van de gasten. Met zijn listige loopacties liet hij menig verdediger van KSV Horn zijn hakken zien. Helaas was het tot 3 keer toe de doelman die op het laatste moment redding bracht voor de gasten. Vaak komt dan een oude voetbalregel om de hoek kijken. ‘Als men zelf niet scoort, scoort de tegenstander’. Letterlijk 1 seconde voor het rustsignaal was een afstandsschot te machtig voor Daan ‘Nossie’ Reijnders, die er wel nog met zijn vingertoppen bij kon. Ruststand, 0-1.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, echter werd het allemaal wat rommeliger. Luc ‘Plaetje’ Meerts kreeg nog een mogelijkheid om met een kopbal op gelijke hoogte te komen. Aan de andere kant kreeg KSV Horn geen grote mogelijkheden. Het was Bieslo dat wederom de grootste kans kreeg om op gelijke hoogte te komen, namelijk vanaf de penalty stip. Je zou zeggen na een geslaagde Penantiecup editie, dat dit een koud kunstje was voor onze aanvoerder Noud Schoolmeesters. Maar ‘Nald’ moest deze keer zijn meerdere erkennen aan de goalie van de gasten. Het was trouwens te danken aan deze doelman dat KSV Horn met een driepunter huiswaarts zou gaan, redding na redding kon hij op zijn cv bijschrijven. Op het laatst probeerde Bieslo via opportunistisch spel nog een gelijkmaker te forceren. Er werd flink gevochten voor elke bal. Helaas nam Ruud ‘Dois’ van Deuzen dat iets te letterlijk, getuige zijn rode kaart. Eindstand, 0-1.

Bieslo zal zichzelf afvragen hoe het kan dat er niet gescoord is vandaag. Vele mogelijkheden werden er gecreëerd, maar de bal ging er vandaag simpelweg niet in. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen FC Roerdalen (fusie Vesta en St. Odiliënberg). Aanvang: 14.30uur.

Bieslo – KSV Horn: 0 – 1

Opstelling Bieslo:

Daan Reijnders, Bo Hendriks, Juul Niesen (Hans Reijnders), Bas Hoogenbosch (Ruud van Deuzen), Tim Hendriks, Thijs Driessen, Siem Kessels, Joeri Puts (Benny Evers), Noud Schoolmeesters, Jasper Ebus, Luc Meerts.