Bieslo 1 trotseert Ketentocht!!

06-02-2023 15:56

Afgelopen zondag mocht Bieslo 1 de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen Leveroy 1. Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat Leveroy niet de enige tegenstander was maar vooral de Ketentocht van zaterdag kon wel eens voor problemen gaan zorgen. Vanaf het eerste fluitsignaal was dan ook te zien dat een hele dag vastelaovend vieren voorafgaand aan een wedstrijd niet ideaal is. Als je dan een tegenstander tegen komt die voor iedere meter op het veld wil strijden dan kun je gewoon in de problemen komen. Toch waren het de greun witte die in de 13 minuut de voorsprong namen. Een scherp aangesneden corner van Plaetje werd door de doelman in het eigen doel geslagen. De gehoopte vroege voorsprong was dus binnen. Helaas kwamen de Beeselnaren in het restant van de eerste helft overal 2 seconden te laat. Leveroy kon ook niet echt gevaarlijk worden waardoor het een hotse knots wedstrijd bleef. 10 minuten voor rust kwamen de gastheren door een onoplettendheid van Bieslo uit het niets op 1-1. Niet veel later werd het zelfs 2-1 voor Leveroy. Het is weer zo ’n dag dat Bieslo tegen een laag geklasseerd team punten gaat verspelen zal menig iemand gedacht hebben. Op slag van rust vond topscoorder Neutje het echter wel welletjes door al zijn 4e kop goal van het seizoen binnen te knikken. Na rust bleef het spel onrustig en eerlijk gezegd ook gewoon slecht. Beide teams kregen kleine kansjes maar het spel speelde zich vooral van 16 tot 16 af. In de 67e minuut was het Bassch die a la Maradonna de ene na de andere speler van Leveroy achter zich liet om vervolgens Jasper en niet te missen kans te geven. De van een veel te lange vakantie teruggekeerde spits liet dit kansje niet onbenut en knalde de 2-3 tegen de touwen. Bieslo kreeg vervolgens een aantal kansen om verder uit te lopen maar o.a. de lat stond een 2-4 in de weg. In de 94e minuut moest heel Bieslo nog een keer de adem inhouden. Een scrimmage voor het doel eindigde gelukkig voor de Beeselnaren met een achterbal. Niet veel later volgde het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter. De opluchting was groot. Voorafgaand aan de wedstrijd waren speler en staf er namelijk niet heel gerust op daar de combi Vastelaovend en Bieslo 1 normaliter geen hele goede combi is. Dus de 3 punten werden gretig in de tas gestopt en zo is men de 2e seizoenshelft gewoon goed gestart. Volgende week staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen nummer 3 Olympia Boys op het programma.