Bieslo 1 toont mentale veerkracht!

23-09-2018 23:14

Op een zeer regenachtige zondag, heeft Bieslo 1 zijn eerste driepunter van het seizoen weten te noteren. Roggel was vandaag de sigaar en droop af naar de andere kant van de Maas.

In de eerste helft zag men twee teams die niet heel goed konden combineren door het drassige speelveld. Hier en daar bleef de bal hangen in een plas, waardoor telkens een pass niet aan zou komen. Stan ‘Boelie’ Pouls kon hier zeker over mee praten. In 5 minuten tijd bleef de bal maar liefst 3 keer plakken aan het gras, frustratie alom. Zoals gezegd was het een stroeve wedstrijd, met weinig kansen voor beide teams. Het meest uit het oog springende moment, was dat van Thomas Heldens. Thomas kwam goed uit op een diepe bal, maar kwam in een harde botsing terecht met zijn tegenstander. Onze goalie had een flinke snee bij zijn wenkbrauw en moest door Dr. Bessems (Stan) even opgelapt worden. Zo cool en krachtig als Thomas is, ging hij weer tussen de palen staan. Helaas duurde dit nog geen 5 minuten. Thomas begon wazig te zien en werd meteen uit het veld gehaald, voordat er meer schade aangericht zou worden. Uiteindelijk heeft Thomas bij de Eerste Hulp 4 hechtingen gekregen en is nu weer thuis aan het rusten. Bieslo weet sinds vorig jaar wel raad, wanneer er geen reserve keeper op de bank zit. Het was ditmaal Hans ‘HansieHansie’ Reijnders die plaats mocht nemen in het doel. Helaas kon Hans niet voorkomen dat de gasten op voorsprong kwamen. Na een harde vrije trap, was Hans helaas kansloos op de inzet van de aanvoerder, 0-1. Bieslo kon daar weinig tegenover zetten. Siem Hillekens creëerde zelf nog een mogelijkheid door, 10 minuten later, de bal knap met de borst aan te nemen en een omhaal te produceren a lá Ronaldinho. Helaas ging de inzet rakelings naast. De ruststand stond op het bord.

In de rust was er het gevoel dat er veel meer inzat dan wat Bieslo op dat moment had laten zien. De achterstand werd gedoogd, vooral omdat er geen echte keeper op doel stond bij Bieslo. Desondanks werden alle neuzen 1 richting op gezet.

Bieslo kwam furieus uit de startblokken. Meer druk naar voren resulteerde in slordig veldspel van Roggel. Hierdoor kwamen er in de omschakeling naar balbezit veel ruimtes te liggen voor, met name, de pijlsnelle Gijs ‘el Kuzo’ van Kruchten. Dit bleek later ook, toen Bieslo weer eens de aanval zocht. Een mooie individuele actie van Siem Hillekens ging er aan vooraf. Hij omspeelde sluw zijn directe tegenstander en produceerde een perfect voorzet op maat. Gijs stond op de goede plek bij de tweede paal en twijfelde niet. Een poeier van jewelste zorgde voor de gelijkmaker, 1-1. Bieslo ging verder, met waar het aan begonnen was de tweede helft. Dit resulteerde nog in een aantal doorbraken van Bieslo, zonder echt gevaarlijk te worden. De gasten uit Roggel hadden ook nog een aantal mogelijkheden. Maar dit keer bleek Hans Reijnders een sta in de weg. Elke bal op doel werd vakkundig gedegradeerd door onze stand-in goalie en hield Bieslo zo op de been. Mede hierdoor kon Bieslo nog maar eens aanzetten voor een aanval. Dit keer met resultaat. Wederom was Siem ‘Zlatan’ Hillekens de slimmere in een duel, waarna hij een schot op doel produceerde. Dit schot werd nog gekraakt door een verdediger, maar de opspringende bal was een prooi voor de meegelopen Noud Schoolmeesters. Hij sprong hoger dan zijn tegenstander en kopte de bal hard tegen de touwen, 2-1. Bieslo zat op rozen en kon de laatste minuten van de wedstrijd goed standhouden, waardoor men de punten in Beesel hield.

Een mooie opsteker voor Bieslo 1, nadat in de voorbereiding elke wedstrijd verloren ging. Het lijkt erop dat de nieuwe trainer, Rik Driessen, de geoliede machine van Bieslo aan de praat heeft gekregen. Volgende week wacht een mooie semi-derby. Bieslo gaat de maas over en zal in Kessel de plaatselijke vv het vuur aan de schenen leggen. Voor de enthousiaste toeschouwer, aanvangstijd is 14.30uur.

Bieslo – Roggel: 2-1 (0-1)

Doelpuntenmakers: 0-1 (…), 1-1 (Gijs van Kruchten), 2-1 (Noud Schoolmeesters)

Opstelling: Thomas Heldens (Hans Reijnders), Jeroen van den Groenendal (Sjuul Beek), Bas Hoogenbosch, Tim Hendriks, Jasper Ebus, Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Stan Pouls (Stan Bessems) Joeri Puts, Siem Hillekens, Gijs van Kruchten.