Bieslo 1: ‘Stunten met 3 punten!’

14-10-2018 20:50

Het vaandelteam van Bieslo is verder gegaan waarmee men bezig was; winnen. Ook tegen hoogvlieger Panningen wisten de manschappen van Rik Driessen de drie punten mee naar huis te nemen. In een lastig te bespelen wedstrijd (met name door de strakke wind die over het veld waaide) won Bieslo alweer voor de derde keer, 1-2.

In de eerste helft had Bieslo wind mee, zoals ze dat mooi zeggen. Hierdoor kon Bieslo in haar element komen. Panningen is een ploeg die graag wil opbouwen en dat vonden de gasten totaal niet erg. In de omschakeling lag ontzettend veel ruimte achter de verdediging, waardoor Bieslo meerdere malen gevaarlijk kon worden. Panningen daarentegen kon via combinatiespel tot kansen komen. Eén grote kans werd genoteerd, waar een steekbal bij de spits terecht kwam. Thomas Heldens kwam goed uit en hield zijn doel schoon. Even later daarna was het Bieslo dat op voorsprong kwam. Na een omschakelmoment werd snel onze spits Luc Meerts gezocht. Luc hield de bal keurig bij zich en wachtte met smacht totdat er aansluiting gevonden was. Ron Sillen verloste Luc door in te lopen. Luc lag de bal panklaar voor Ron en met een ware kanonskogel vanaf 20 meter schoot ‘de Messias’ van Bieslo de bal tegen de touwen, 0-1. Door deze voorsprong konden de gasten nog altijd haar strijdplan uitvoeren, wachten en counteren. De kritische voetbalsupporter zal zeggen dat dit ‘afbraakvoetbal’ of ‘schijtbakkenvoetbal’ is (zoals Gert-Jan Verbeek eens mooi verwoorde). Maar in Beesel is men realistisch. Tegen een ploeg als Panningen, moet je niet hoog druk zetten of zelf het spel willen maken. Dan loop je in het mes en ga je eraf met hoge cijfers. De ruststand bleef staan op 0-1 en Bieslo kon rustig aan de thee nippen.

In de tweede helft kwam er een furieus Panningen uit de startblokken. Met agressie en frustratie (dat zal ook wel te maken hebben, doordat hun buren uit Helden een klasse hoger spelen) ging men vol op de aanval spelen. Uit een ingooi werd er helaas niet goed opgelet. Uit de hierop volgende aanval kwam de bal pardoes voor de voeten van ‘numero 10’ en hij schoot de bal hard richting doel. Het schot werd van richting veranderd, waardoor Thomas geen kans had, 1-1. Panningen ging hierna door met aanvallen en het was Bieslo dat met de rug tegen de muur stond. Panningen kon niet dankbaar gebruik maken van de wind die ze mee hadden in de tweede helft. Integendeel. Bieslo liet zich slim terugzakken tegen de eigen 16 meter, waardoor lange ballen over de verdediging allemaal in de handen van Thomas vielen of over de achterlijn rolde. Bieslo had aan de andere kant meer moeite om countermogelijkheden te creëren, omdat de lange bal niet veel verder kwam dan 30-40 meter. Toch was het Bieslo, nadat men een aantal keren met de schrik vrij kwam, dat weer toesloeg. In de 85e minuut mocht Noud Schoolmeesters aanleggen voor een vrije trap. Zijn bal belande op het hoofd van Siem Hillekens, die met zijn perfect timing de bal klaar kon leggen voor Stan Pouls. ‘Boelie’ hield geduld en wachtte totdat de bal op voethoogte kwam, waarna hij verwoestend uithaalde, 1-2. Bieslo hield de laatste minuten van de wedstrijd stand en liep zo met drie punten van het veld af. Vooraf aan de wedstrijd werd al gezegd: ‘misschien een stuntje met een puntje?’, maar dat werd ‘stunten met drie punten!’.

Bieslo behaald een tactische overwinning op Panningen. Waar Panningen over het algemeen over meer voetballende kwaliteiten beschikt, wist Bieslo de angel uit hun spel te halen. Een zeer verdienstelijke overwinning, op naar de volgende! Dat zal aankomende zondag in Beesel tegen TSC’04 moeten gebeuren. TSC’04 kent ook een goede competitiestart, met 9 punten uit 4 wedstrijden. Een aantal jaren geleden was dit nog een degradatiekraker, is dat dit jaar een topper? Wie zal het zeggen! Aanvang 14.30uur.

sv Panningen – Bieslo: 1-2  Doelpuntenmakers: 0-1 (Ron Sillen), 1-1 (…), 1-2 (Stan Pouls).

Opstelling: Thomas Heldens, Bas de Vlieger (Jasper Ebus), Bas Hoogenbosch, Hans Reijnders, Tim Hendriks, Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Ron Sillen, Stan Pouls, Luc Meerts (Juul Niesen), Gijs van Kruchten (Siem Hillekens).