Bieslo 1: Strijdend ten onder tegen Swalmen.

23-10-2017 09:03

De heren van Bieslo zijn zondagmiddag tegen een nipte nederlaag aangelopen. Onze zuiderburen waren met 1-0 te sterk in Swalmen. De uitslag had zomaar anders kunnen zijn, als men keek naar het aantal kansen wat vanmiddag om zeep geholpen werden.

In de eerste helft zagen we twee teams die voorzichtig de wedstrijd begonnen. Het waren de gastheren die als eerste uit hun schulp kropen en een aantal combinaties neerzetten. Met veel lopende middenvelders probeerde Swalmen kansen te creëren, wat redelijk lukte. Swalmen kwam tot één grote kans, maar Thomas Heldens kwam snel zijn doel uit. Hij won het 1 tegen 1 duel, waardoor de stand op 0-0 bleef. Bieslo kon daarentegen weinig inbrengen. Te weinig druk op de bal, zorgde ervoor dat men de hele tijd achter de bal aanliepen. Wanneer er dan toch een keer de bal veroverd werd, was de voortzetting minimaal. Eén keer kwam Bieslo er goed uit, maar helaas kon Wouter Crins de bal niet goed meenemen. Als dit wel was gelukt, had hij door kunnen lopen op de keeper. Verder viel op dat Bieslo de gehele wedstrijd zeer veel corners kreeg, wat aangeeft dat er wel degelijk druk op de achterhoede lag bij Swalmen. Bieslo kon nog een keer gevaar stichten in de eerste helft. Uit een vrije trap kwam de lopende Hans Reijnders vrij, maar zijn kopbal miste precisie. De eerste helft had Bieslo zijn kansjes, maar Swalmen had een optisch veldoverwicht.

In de tweede helft begon Bieslo daarom ook iets gewijzigd aan de wedstrijd. Siem Hillekens werd een linie teruggehaald, naar de nummer 10 positie. Zo creëerde Bieslo een vijf-mans middenveld, waardoor er meer druk op de bal kon worden gezet. Het resultaat bleek al snel. Bieslo kon meer vooruit voetballen en kreeg na 10 minuten een grote kans op de voorsprong. Tico Janssen had een goede combinatie met Siem Hillekens. Siem liep door over de rechterflank en bezorgde een lage voorzet bij de tweede paal. Wouter Crins was op zijn bekende turbo-snelheid, maar er zat nog net een voetje van een Swalmen-verdediger tussen. Deze degradeerde de inzet van Wouter tot een, jawel, hoekschop. Na deze grote kans kwam Swalmen, op dat moment tegen de verhouding in, op voorsprong. Balverlies werd geleid op het middenveld. Er werd te weinig druk vooruit gezet, waardoor er een steekpass achter de defensie kwam te liggen. Thomas Heldens kwam uit, maar was te laat om de bal te onderscheppen. De spits liep door en kon de bal in het lege doel schieten, 1-0. Hierna werd de wedstrijd helemaal opengegooid. Bieslo wilde meer vooruit gaan voetballen, waardoor de linies zeer groot werden. Dit resulteerde ook in een aantal kansen voor de gastheren, echter zonder resultaat. Bieslo werd voornamelijk nog gevaarlijk door de vele hoekschoppen die men kreeg. Uit één van deze hoekschopppen, kwam nog een monsterkans tot stand. Luc Meerts waande zich even als rechtsbuiten. Met zijn ‘ongekende snelheid’ kwam hij de back voorbij en legde de bal terug op de inlopende Noud Schoolmeesters. Deze produceerde een lage schuiver, maar de bal werd van de lijn gehaald. De rebound was voor Juul Niesen, echter zijn kopbal kon gepareerd worden door de uitstekende keepende doelman van Swalmen. In de tussentijd had Swalmen de wedstrijd al lang op slot kunnen gooien. Maar doordat de gastheren zichzelf niet beloonde, leefde Bieslo nog en kon het in de allerlaatste seconde nog een gelijkspel eruit slepen. Een overtreding werd gemaakt door Swalmen net buiten de 16 meter. Als een Chinese muur stond alles van Swalmen voor het doel. Desondanks probeerde Noud Schoolmeesters met een hard schot de bal in de hoek te mikken. Zijn schot werd ternauwernood van de doellijn gehaald, waarna de rebound van Noud huizenhoog over ging. De wedstrijd was gespeeld en Bieslo stond met lege handen. Eindstand: 1-0.

Bieslo had meer uit de wedstrijd kunnen en moeten halen. Er waren vandaag te veel spelers ondermaat, waardoor de wedstrijd zeer rommelig oogde. Helaas kon men in de tweede helft de trekker niet overhalen, waardoor er kostbare punten gemist werden.

Volgende week speelt Bieslo thuis tegen vv Helden. Deze tegenstander staat stijf bovenaan met 15 punten uit 5 duels, een ongekend mooie start voor de Heldenaren. Bieslo heeft recent laten zien, dat er ook van dit soort ploegen gewonnen kan worden (1-0 winst tegen SVC2000). Met veel toeschouwers langs de lijn, kunnen we er een mooie wedstrijd van maken. Aanvang: 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Luc Meerts, Bas de Vlieger (80. Twan Haenen, Tico Janssen, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niesen, Siem Hillekens, Wouter Crins (65. Joeri Puts).