Bieslo 1 speelt zich praktisch veilig

14-04-2019 23:09

Het vaandelteam van Bieslo heeft zich zo goed als veiliggesteld voor een plaats in de VierdeKlasse voor het volgende voetbalseizoen. Uit bij Belfeldia werd verdiend met 1-2 gewonnen, waardoor de voorsprong op een degradatie/promotie plek naar 9 punten oploopt. Belfeldia staat op die gevreesde plek, met twee wedstrijden meer gespeeld dan Bieslo. Tussen Belfeldia en Bieslo staan nog BEVO, Swalmen, Reuver en Koningslust. Het moet dus raar lopen wil Bieslo nog in de gevarenzone komen!

In de eerste helft begon Bieslo met zorgvuldig opbouwen van achteruit. Soms lukte dit vrij aardig, waardoor men zag dat de gasten over veel voetballende kwaliteiten beschikken wanneer het allemaal lekker loopt. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het zelfvertrouwen dat is getankt de afgelopen twee wedstrijden. Bieslo kwam vrij snel op voorsprong. Uit een goede combinatie over een aantal schijven, kreeg Siem Hillekens de bal op de linkerflank. Zijn voorzet was perfect op maat en onze ‘Killer’ stond op de juiste plek. Luc Meerts liet zien een ijskoude spits te zijn, door de bal via een volley hard tegen de touwen te schieten, 0-1. Niet lang daarna was het Belfeldia dat de lakens ging uitdelen. Door Bieslo vroegtijdig vast te zetten vanuit de opbouw, konden de gastheren meer in hun spel komen. Uit één van de aanvallen kon Belfeldia uiteindelijk ook scoren. De behendige spits gaf drie Bieslo-spelers het nakijken en schoot onberispelijk binnen in de lange hoek, 1-1. Daarna kwam Bieslo steeds moeilijker in hun spel, het felle Belfeldia zat er telkens kort op. Toch was het laatste woord van de eerste helft voor Bieslo. Een afgemeten vrije trap van Juul Niesen kwam terecht bij Noud Schoolmeesters. De doelman van Belfeldia kon zijn tegendraadse kopbal niet pareren, 1-2.

In de tweede helft ging Belfeldia opportunistisch voetballen. Bieslo kreeg veel ruimte in de omschakeling, maar kon hier helaas geen gebruik van maken. Belfeldia zocht veel naar hun boomlange verdediger, die steeds meer mee op draafde naar voren. Maar wij hebben natuurlijk ook een boomlange speler in de selectie, die ook nog eens zijn handen mag gebruiken! Thomas Heldens heerste in de lucht, waardoor in principe alle hoge ballen in het strafschopgebied voor onze goalie was. Thomas is zich de laatste tijd goed aan het ontwikkelen en de buitenlandse interesse wordt steeds groter. De VTC van Bieslo mag zich gaan afvragen welke transferprijs er gehanteerd gaat worden, om eventuele kapers van zich af te wenden! Aan de andere kant van het speelveld kreeg Bieslo dus ook veel ruimte om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Met name onze ‘Messias’, Ron Sillen, kreeg veel kansen om de voorsprong te vergroten. En als Ron dan toch wist te scoren, dan werd hij terug gefloten voor buitenspel (tot 2x toe).

Al met al een verdiende overwinning voor Bieslo. De laatste weken zijn er veel wedstrijden gespeeld en Bieslo heeft zich daar goed doorheen gevochten. De vechtlust en weerbaarheid van de selectie neemt grote vormen aan. Nu even een weekje rust om vervolgens weer een serie van 4 wedstrijden in 8 dagen af te werken. Beginnend tegen sc Leeuwen op paaszaterdag (20 april). De wedstrijd zal gespeeld worden in Leeuwen om 18.00uur.

BelfeldiaBieslo: 1-2 (1-2)

Doelpuntenmakers: 0-1 (Luc Meerts), 1-1 (…), 1-2 (Noud Schoolmeesters).