Bieslo 1: Spannende derby eindigt in gelijkspel

01-04-2018 11:57

Op een mooie zaterdagavond werd de beladen derby tussen Bieslo en Reuver afgewerkt op het sportpark Dijckerhof te Reuver. De vorige editie van dit affiche werd een duidelijke 1-4 thuisnederlaag voor Bieslo. Verliezen was nog het minst erge destijds. Met name de manier waarop verloren werd, was niet om aan te zien. Daar zou vandaag verandering in komen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zag men een Bieslo dat zeer gretig was. Reuver had een aantal luttele seconden de bal en verloor deze al meteen aan Bieslo door het druk zetten. Helaas kwam hier nog geen kans uit voort voor de ‘GreunWitte’. Geen hoogstaand voetbal werd zaterdag op de mat gelegd, maar wel veel strijd wat voor compensatie zorgde. De spanning zat er in ieder geval goed in. De eerste twintig minuten van de wedstrijd was Bieslo nog aan het zoeken, hoe de snelle diepgaande middenvelders te bespelen. In deze fase kon Reuver wat speldenprikjes uitdelen, met name door toedoen van de kopsterke spits van Reuver. Een aantal kopballen produceerde hij, maar allen zonder gevaar. Op een gegeven moment kreeg Bieslo meer grip en kon ook wat aanvallen opzetten. Wat afstandsschoten van o.a. Juul Niesen en Tico Janssen waren nog niet genoeg om een doelpunt te forceren. Jasper Ebus dacht daar anders over, nadat Siem Hillekens de bal vakkundig terug legde. De jonge Jasper produceerde een listig balletje vanaf de rand 16 meter, waar de keeper van Reuver geen antwoord op had. Dit betekende voor Jasper zijn eerste officiële doelpunt in Bieslo 1, en dan uitgerekend tegen de rivaal! Deze 0-1 stand bleef tot aan de rust en Bieslo kon met een goed gevoel aan de thee.

De tweede helft was spectaculair op alle fronten, behalve het voetballende gedeelte. Nog altijd twee ploegen die geen goed voetbal op de mat konden leggen, maar desondanks werd deze derby alleen maar spannender. Daan Reijnders onderscheidde zichzelf weer eens na vakkundig optreden in een 1 tegen 1 situatie. Hij voorkwam dat Reuver op gelijke hoogte kwam. Daardoor gaf Daan zijn team de gelegenheid om de score te verdubbelen. Enkele minuten later was er een uitgelezen mogelijkheid voor Bieslo om Reuver over de knie te leggen. Een terechte strafschop werd gegeven door de goed fluitende arbiter. Onze aanvoerder Noud Schoolmeesters gaat deze verantwoordelijkheden niet uit de weg, echter was zijn inzet van 11 meter niet goed genoeg om tot doelpunt te mogen promoveren! De keeper van Reuver dook vol overtuiging naar de hoek en wist de bal tot hoekschop te verwerken, het bleef 0-1. Alsof de wet van Murphy in stelling gebracht werd, kon Reuver meteen na deze misser op gelijke hoogte komen. Een scherpe voorzet kwam terecht bij de spits en deze produceerde een gave kopbal tussen de palen. Daan Reijnders probeerde de voorzet nog te onderscheppen, maar taste mis. Reuver kwam op 1-1 en de wedstrijd lag weer helemaal open. Nog één grote mogelijkheid was er voor Bieslo om de overwinning over de streep te trekken. Noud Schoolmeesters onderschepte een pass door de rechtsback van Reuver en kon meteen doorlopen richting strafschopgebied. Tico Janssen was aan de andere zijde er als de kippen bij om tot scoringspositie te komen. Noud gaf een voorzet die precies tussen Tico en de keeper van Reuver kwam te liggen. De keeper gokte verkeerd en kon de bal niet onderscheppen, waarna de bal enkele seconden verder hobbelde in de voeten van Tico. Het zijn juist die seconden die een speler tijd geeft om na te denken, wat in veel gevallen funest is. Zo ook vandaag. Tico schoot over. Verder geen noemenswaardige gebeurtenissen in de wedstrijd, waardoor de punten gedeeld werden.

Bieslo zat met een dubbel gevoel in het kleedlokaal. Iedereen is voor elkaar door het vuur gegaan vandaag, maar er had absoluut meer in gezeten dan alleen een puntendeling.

Verder wil ik, namens de selectie, de gehele Beeselse aanhang bedanken voor hun support vandaag. Vele supporters zijn komen opdraven om het vaandelteam van Bieslo naar een overwinning te helpen. Jullie aanwezigheid wordt zeer gewaardeerd!

De volgende wedstrijd wordt gespeeld aanstaande donderdagavond. Een inhaalprogramma tegen FC Maasgouw wordt gespeeld in Beesel. Aanvang: 18.30uur.

Opstelling: Daan Reijnders, Bas de Vlieger, Twan Haenen, Hans Reijnders, Jules Boom (Tim Hendriks), Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Jasper Ebus, Juul Niesen (Stan Pouls), Siem Hillekens, Tico Janssen.