Bieslo 1 snakt naar het einde

27-05-2019 11:48

Bieslo heeft hun laatste wedstrijd van het seizoen niet winnend kunnen afsluiten. De gasten uit Panningen waren met 1-6 de baas en gingen verdiend terug met de drie punten op zak. Bieslo kon deze wedstrijd even leuk meedoen met de ‘angere GreunWitte’, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de tegenstander.

De wedstrijd begon in evenwicht. De eerste 20 minuten was er van beide zijdes redelijk wat voetbal te zien, echter zonder grote kansen. Daarna zette Panningen even aan, waarbij er twee kansen genoteerd werden. Vlak na deze kansen was het jeugdspeler Siem Kessels, die overigens een prima pot speelde, die een grote kans niet wist te verzilveren. In een één op één duel wist de doelman knap redding te brengen, pech voor Siem. Vlak voor de pauze was het Panningen dat toch op voorsprong wist te komen. In eerste instantie redde Thomas mooi, echter de rebound was onhoudbaar, 0-1. Direct daarna was het wederom raak. Panningen zat op rozen, doordat een goede steekbal er voor zorgde dat de spits door kon lopen richting Thomas. Helaas voor de spits was dit een koud kunstje, 0-2. Het was overigens aan dezelfde Thomas Heldens te danken dat de rust bereikt werd met een 0-2 stand. Een sublieme redding bij de eerste paal zorgde enigszins voor nog wat hoop in de tweede helft.

Helaas was die hoop snel vervlogen, toen Panningen na rust binnen 10 minuten nog 3 keer wist te scoren. De stand ging naar een afschuwelijke 0-5. Gelukkig stond ‘de Messias’ andermaal op, om de eerreddende treffer te maken voor Bieslo. Een droge knal in de lange hoek was genoeg om de doelman te verschalken, nadat Siem Hillekens met een fabelachtige pass Ron Sillen wist vrij te spelen. Panningen wist de score nog naar 1-6 te tillen. Men zag dat de vlam van de Draak al een tijdje was uitgeblust, echter was daar in de ‘Derde Helft’ niets van te merken, gelukkig maar.

Het afgelopen voetbalseizoen was voor Bieslo een seizoen van twee gezichten. Enerzijds de fantastische reeks vóór de winterstop, maar helaas de afgrijselijke serie nederlagen ná de winterstop. Desondanks was men al ver voor het einde veilig van degradatie, iets wat toch een groot compliment verdiend. Maar het belangrijkste is dat men binnen Bieslo een goede harmonie draagt. Spelers van Bieslo 1 en Bieslo 2 kunnen moeiteloos met elkaar opschieten, maar ook vooral de bijdrage van de JO-19 mag niet onderschat worden. De vele jeugdspelers die dit seizoen hun debuut hebben mogen maken, zijn met glans geslaagd. Dit bied een mooi toekomstperspectief binnen Bieslo. Siem Kessels, Job Stroucken, Jim Geraedts, Benny Joosten, en Ryan Joosten, bedankt voor jullie inzet!

Maar de actie van de dag, gaat natuurlijk uit naar onze ‘Zlatan’. Na een aantal mooie jaren binnen Bieslo 1 gaat hij een treedje lager voetballen in ‘Der Dritte Mannschaft’. Een reeks, waar vele mooie acties afgewisseld werden met beauties van goals. Tot nu heeft hij in zijn gehele carrière binnen Bieslo voor 136 goals gezorgd, een verbluffend aantal. Het had niet veel gescheeld, of vandaag was de 137e erbij gekomen. Helaas was zijn laatste actie van vandaag net niet goed genoeg. Een kanonskogel van jewelste, ging rakelings over het doel. Waarschijnlijk was het doel een beetje verzakt door de vele regenval de afgelopen tijd, want normaal gesproken is dit een zekerheid voor Siem ‘Hill’ Hillekens. Wat een topspeler………

Als laatste wil ik natuurlijk iedereen binnen Bieslo bedanken, die ons dit jaar gesteund hebben op allerlei manieren. Van het supporten langs de lijn, tot alle randzaken om een wedstrijddag heen. We zijn jullie allen dankbaar, zodat wij wekelijks onze hobby kunnen uitoefenen, het voetballen op Sport- en Spelcentrum ‘de Solberg’.

Een fijne zomerstop gewenst en hopelijk weer tot volgend seizoen!

Namens de selectie van Bieslo.

Noud Schoolmeesters

Bieslo – Panningen: 1 – 6 (0 – 2)

Doelpuntenmakers: 0-1 (…), 0-2 (…), 0-3 (…), 0-4 (…), 0-5 (…), 1-5 (Ron Sillen), 1-6 (…)

 

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Luc Meerts, Job Stroucken, Thijs Driessen, Ynze Puts, Ron Sillen, Gijs van Kruchten (Jim Geraedts), Siem Kessels (Ryan Joosten), Siem Hillekens (Juul Niesen).