Bieslo 1 sleept er een gelijkspel uit: 1-1

07-11-2016 10:48

Bieslo trad zondagmiddag aan tegen het gefuseerde OranjeBlauw’15. Deze fusie wordt gevormd door Vlodrop en PSV’35. Har Bessems is de aangewezen persoon om OranjeBlauw’15 weer terug in de Derde Klasse te krijgen, nadat de club vorig seizoen degradeerde. Bieslo had Sjors ‘de Lens’ Lenssen weer in actie, nadat hij terugkwam van een avontuur in Vietnam.

Het duel was niet hoogstaand van beide clubs, het was daarentegen wel een zeer aantrekkelijke wedstrijd met veel strijd en passie. De ‘makke lammetjes’ van de vorige thuiswedstrijd waren blijkbaar thuisgebleven. Er stonden vandaag ‘vuurspuwende draken’ op het veld, zoals het ook hoort.

De wedstrijd had niet veel hoogtepunten, zo was het in de eerste helft niet anders. OranjeBlauw’15 was een aantal keer gevaarlijk met de standaardsituaties, waarbij de lange luchtmacht naar voren werd gestuurd. Gelukkig voor Bieslo bleef het bij kopballen die niet tussen de palen kwamen. De lat bracht ook een keer redding, waar een vrije trap door niemand aangeraakt werd en over Thomas heen zeilde. Na deze waarschuwingen van OranjeBlauw’15 bleef het spelbeeld hetzelfde. Het duel was gelijk opgaand met een aantal fases waarin Bieslo zijn voetballende kwaliteiten liet zien. Onze spits, Siem Hillekens werd vaak gezocht, waardoor Bieslo een aantal fraaie combinaties kon opzetten. Helaas ook zonder resultaat.

In de 24e minuut werd de wedstrijd opengebroken. Het was nota bene een standaardsituatie waaruit Bieslo tot scoren kwam, iets wat gezien de lengte van OranjeBlauw’15 zeer verrassend is. Bij de tweede paal kwam Hans Reijnders met een snoekduik, van Persie-stijl, tot scoren. Hier bleef het ook bij, ruststand 1-0.

In de tweede helft zakte Bieslo iets meer terug, waardoor OranjeBlauw’15 een optisch veldoverwicht had. Er werden ook meer kansen genoteerd voor de gasten. Het was dan ook geen verrassing dat in de 58e minuut de gasten terugkwamen op 1-1. Een afgeslagen bal werd buiten de zestien hard op doel geschoten. Er zat een zwabber aan, waardoor Thomas geen antwoord had. In deze fase werd de wedstrijd wat feller, met een aantal harde tackles (maar toch altijd fair). OranjeBlauw’15 zette nog een keer aan, maar Thomas en zijn verdediging bleef overeind. Aan de andere kant kreeg Bieslo nog een dot van een kans, toen Tico Janssen 1 op 1 ging met de keeper na een mooie pass van Thijs. Helaas kon Tico de bal niet tussen de palen krijgen. Bieslo bleef daarna overeind en leverde hierdoor een zwaarbevochten en gewenst puntje op.

Al met al was het een leuke, met strijd gevulde wedstrijd. Het weerzien met onze oude trainer Har Bessems was genieten, dat bleek wel na de vele pilsjes in de derde helft. We wensen Har veel succes in het verdere verloop van de competitie.

Voor Bieslo staat volgende week wederom een thuiswedstrijd op het programma. VVV’03 is te gast in Beesel. Aanvangstijd: 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Michel Evers, Hans Reijnders, Sjors Lenssen, Luc Meerts, Bas de Vlieger (75. Roy van Rijswick), Noud Schoolmeesters, Thijs Driessen, Stan Pouls (60. Jasper Ebus), Tico Janssen (87. Stan Bessems), Siem Hillekens.