Bieslo 1 – Roerdalen 1 2-1 !!!!!!

28-03-2022 12:36

Met recht een “Super Sunday” gisteren op Camp Mauw de Solberg. Lang werd er naar deze wedstrijd uitgekeken en zondag 27-3 was het dan zover. De laatste weken sprokkelde Bieslo al links en rechts wat puntjes bij elkaar en werd het gat naar Roerdalen steeds kleiner. Voorafgaand aan de wedstrijd was het gat nog 4 punten wat het belang van deze wedstrijd natuurlijk duidelijk maakte. Bij winst is alles nog mogelijk, een gelijkspel is eigenlijk te weinig en bij een verlies zou het seizoen zo goed als klaar zijn. Er zat dus veel druk op de wedstrijd en dat kwam het spel zeker niet ten goede. Het waren de eerste 20 minuten aan beide kanten vooral kleine speldenprikjes die door de keepers zonder probleem gekeerd werden. In de 24e minuut kreeg Roerdalen een echte kans die door 4e keeper Juul met de hand uit het doel werd gehouden. Maar ja… 1e keeper Bas stond gewoon in de basis dus de goed fluitende scheidsrechter wees terecht naar de stip. Bas liet vervolgens maar weer eens zien dat hij een echte pingelkiller is door de bal vakkundig uit het doel te ronselen. De 0-0 ruststand was terecht gezien het spelbeeld. In de rust moest trainer Driessen 3x wisselen i.v.m. blessures en ziekte. De 2e helft gingen de Beeselnaren iets hoger voetballen en sneller druk zetten. Goed voetbal bleef uit maar er werd geknokt voor iedere bal. In de 66e minuut kreeg Bieslo loon naar werken. De “chaos” corner werd uiteindelijk door Jasper in het doel gewerkt. De ontlading was groot maar er was ook het besef dat het nog zware laatste 20 minuten gingen worden. Roerdalen reageerde meteen met wissels en ging alles of niets spelen. Helaas voor de greun witte kopte Roerdalen in de 79e minuut de gelijkmaker binnen. Nu was het weer Bieslo dat alles of niets ging spelen. Zo bleef men knokken. Echte grote kansen leverde het niet op. In de 88e minuut was het spits “Plaetje” die van 20 meter een kanonskogel afvuurde. De keeper kon het schot keren, echter kwam de bal weer bij Luc terecht maar voordat hij kon afwerken werd hij neergehaald…. strafschop! Een koud kunstje voor onze “Capitano Ties”, die de bal koelbloedig in de hoek deponeerde. 2-1 met nog 2 minuten en wat blessure tijd te gaan. Het restant moest Bieslo echter spelen met nog maar 3 echte verdedigers in het veld. In de allerlaatste seconden kreeg Roerdalen nog een corner waarbij de keeper nog mee naar voren kwam. Bieslo hield echter stand en won de mega belangrijke pot met 2-1 !!!!! De vreugde en opluchting was groot en de overwinning werd dan ook terecht tot in de late uurtjes gevierd. Volgende week staat om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen DFO op het programma.