Bieslo 1 – RKSVN 1 1-2

16-03-2023 21:10

Moe en zwaar teleurgesteld druppelen de boys zondag na de wedstrijd het kleedlokaal binnen. Lang was er hoop op een resultaat tegen de koploper maar aan het einde van de rit stond Bieslo toch weer met lege handen. Als er een rapport uitgegeven zou worden voor deze wedstrijd zouden de “greun witte” voor de strijdlust en discipline een 10 scoren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het strijdplan bepaald. Alleen met een ijzeren discipline kunnen wij het Naer heel lastig maken. Compact verdedigen, de juiste Naerse spelers het voetballen moeilijk maken en in de counter effectief zijn. 60 minuten lang slaagde Bieslo hier prima in. Er werd geknokt voor iedere meter en er werd geen kans weggegeven. In de 25e minuut kwam er zelfs de voorsprong voor Bieslo toen Jasper een goed uitgevoerde counter perfect binnenschoot. Tijdens de rust was er tevredenheid maar ook meteen realisme. Er zijn nog 45 minuten te gaan en geloof maar dat het dondert in het andere kleedlokaal waren de woorden. De gekozen tactiek kost ook kracht omdat men voortdurend met het hele team aan het schuiven is en ook steeds druk wil houden op de juiste spelers. Uiteindelijk was in de 64e minuut dan ook het eerste verslap momentje bij Bieslo. De eerste keer dat de spits zich kon draaien en uithalen. Met een uiterste inspanning wist Bas de bal uit het doel te houden maar helaas werd de rebound binnen geschoten. Het strijdplan veranderde voor Bieslo niet en ook na de 1-1 kon Naer zich weinig tot geen echte kansen uitspelen. Helaas kon Bieslo ook niet meer de counters plaatsen van voor de rust. Toch werd er in de 75e minuut nog een laatste krachtsinspanning gedaan door kapitano Ties. Hij slalomde a la Maradona een aantal spelers van Naer voorbij maar helaas was zijn schot een prooi voor de doelman. Misschien had Ties de bal nog een keer door moeten schuiven op de aanstormende magicien Job Stroucken maar of het dan een doelpunt was geworden zullen we helaas nooit weten…. Tja en dan komen de minuten van een koploper… Aan de ene kant verzuimd Bieslo de 2-1 binnen te schieten en in de 79e minuut is het aan de andere kant na een scrimmage toch Naer dat de 1-2 binnenschiet. Bieslo probeerde nog alles op alles te gaan spelen met de van een griep herstelde Hansie Hansie in de spits erbij. Helaas leverde dit geen grote kansen meer op. Al met al was de teleurstelling groot. Minimaal was een punt verdiend geweest tegen de overigens terechte toekomstige kampioen. Na de wedstrijd waren er lovende woorden van supporters, bestuur enz. Je koopt er niets voor maar uiteindelijk geeft het ook vertrouwen voor de laatste 7 wedstrijden van dit seizoen.