Bieslo 1: Reuver bovenliggende partij in derby

20-11-2017 10:48

Waar vooraf veel over gesproken werd, de wedstrijd van het jaar, viel achteraf weinig te genieten voor de Beeselnaren. Reuver was de bovenliggende partij en won verdiend met maar liefst 1-4! 

De eerste helft begon afwachtend van beide ploegen. Maar al snel, na ongeveer 15 minuten, kroop Reuver wat meer uit haar schulp en probeerde een aantal speldenprikjes uit te delen. Veel lopende middenvelders zorgde constant voor dreiging, waardoor er af en toe grote gaten op het middenveld en de achterhoede kwamen te liggen. Hier maakte Reuver, dankzij hun technisch begaafd middenveld, dankbaar gebruik van. Een vrije trap werd gegeven, nadat een goede combinatie opgezet werd door Reuver. De vrije trap werd hard in de verre hoek geschoten, Thomas Heldens had het nakijken, 0-1. Vlak daarna was het meteen Bieslo dat de schroeven aandraaide. Bij de eerste de beste mogelijkheid, kwam Juul Niesen vrij voor het doel. Deze behield mooi het overzicht en schoof de bal breed op de inlopende Siem Hillekens. Als een echte spits, maakte Siem dit buitenkansje af, 1-1. Men zou verwachte dat deze goal een boost zou geven voor de gastheren, maar niets was minder waar zondagmiddag. Na een minuut lag de bal er weer in aan Bieslo-zijde. Een lange voorzet werd verstuurd, waar de kopsterke spits van Reuver de bal in de korte hoek kopte, 1-2. Bieslo kwam sporadisch in het stuk voor in de eerste helft.

De tweede helft zou Bieslo wat meer van zich af moeten bijten, zoals afgesproken tijdens de pauze. Blijkbaar was het nog niet goed doorgedrongen. Reuver kwam na een aantal luttele seconden op 1-3. Een lange pass werd verstuurd, waar de dieplopende middenvelder de bal kon aannemen, passeerde een verdediger en dacht de bal te kunnen binnenschieten. De bal werd nog ternauwernood geblokt, echter de rebound was wel raak. Bieslo moest wat meer vooruit voetballen, waardoor er veel ruimtes vielen over het gehele veld. Een aantal kansen konden voor de gastheren genoteerd worden. Tico Janssen schoot eerst op de paal, waar Ynze Puts met een afstandsschot de keeper van Reuver dacht te verschalken. Echter de sluitpost stond vandaag een behoorlijk partij te keepen. Zo bleef de stand hangen op 1-3. Het duel was behoorlijk fair te noemen, echter vielen er toch in de tweede helft twee directe rode kaarten. Wouter Crins kwam met een onbesuisde tackle in en werd daarna belaagd door een aantal Reuver-spelers. Wouter kreeg terecht een rode prent, waar een speler van Reuver dezelfde kleur kaart zag verschijnen. Reuver kwam nog een aantal keren door via de counter, waardoor de 1-4 ook nog aangetekend kon worden. De aanvoerder van Reuver kon vrij simpel langs iedereen heenlopen en produceerde een schotje uit de tweede lijn. Dit schot werd van richting veranderd, waardoor Thomas kansloos was op deze inzet. De strijd was gestreden, Bieslo had het nakijken. 

Een behoorlijk mokerslag voor ons vaandelteam, om op deze manier te verliezen van de buurman. Gelukkig is een zwaar verlies, ook maar drie verliespunten. Volgende week staat de teller weer op 0-0, hopen dan op meer succes. De tegenstander zal vv Linne zijn. De wedstrijd wordt gespeeld in Linne om 14.30uur. We hopen natuurlijk weer op veel support.

Opstelling:  Thomas Heldens, Tim Hendriks, Luc Meerts(80. Thom Heijman), Twan Haenen, Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niesen(63. Joeri Puts), Arthur Hannink(46. Wouter Crins), Siem Hillekens, Tico Janssen.

Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd.