Bieslo 1 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

18-09-2017 15:20

De heren van Bieslo 1 kunnen terugkijken op een kort, maar leerzaam avontuur in het bekertoernooi. Tegenstanders in de bekerpoule waren RKSVN, Belfeldia en EMS/RFC. Het resultaat: twee overwinningen, één verliespartij en een doelsaldo van +3. Helaas is dit niet genoeg geweest, daar het doelsaldo van EMS/RFC veruit het beste was.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op zondag 3 augustus in Neer tegen Rooms Katholieke Sport Vereniging Neer (RKSVN). Het was de eerste officiële wedstrijd waarin Bieslo duidelijk nog aan het wennen was aan de veranderde tactiek die gehanteerd gaat worden dit seizoen. Al met al een leerzame voetbalmiddag, waarin er zelfs bij vlagen goed gevoetbald werd. Net voor rust zette Noud Schoolmeesters de stand op 0-1 door een rake kopbal na een vrije trap van Juul Niessen. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Bieslo bleef goed georganiseerd, waardoor RKSVN geen echte kansen kon noteren. Net als in de eerste helft, was ook in de tweede helft een standaardsituatie die een doelpunt opleverde. Arthur Hannink trapte een hoekschop richting de tweede paal, waar Joeri Puts (de kleinste man van het veld nota bene) de 0-2 tegen de touwen kopte. In het restant van de wedstrijd was RKSVN nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar de lat bracht redding. De eerste 3 punten waren een feit.

De tweede wedstrijd werd thuis gespeeld tegen Belfeldia. Belfeldia is één van de verrassende ploegen die Bieslo niet gaat tegenkomen in de competitie. Belfeldia werd ingedeeld in de Vierde Klasse E, waar Bieslo in de Vierde Klasse D uit gaat komen. In deze wedstrijd zag men een Bieslo dat oppermachtig was aan Belfeldia. Na een snelle achterstand (0-1), wist Bieslo de juiste combinaties te zoeken waaruit een aantal goede mogelijkheden tot stand kwamen. Nadat een aantal combinaties niet tot een doelpunt gepromoveerd werden, dacht Ynze Puts er het zijne van. Hij besloot de bal vanaf een meter of 25 op doel te schieten, die onhoudbaar in de kruising belandde, 1-1.  Na de theepauze was het Bieslo dat het zichzelf te moeilijk maakte. De goede organisatie was in de tweede helft ver te zoeken. Door de gretigheid om te winnen, speelde Bieslo te ver naar voren. Hierdoor kwamen er achter de Beeselse verdediging teveel ruimte te liggen. Belfeldia maakte met hun twee razendsnelle buitenspelers daar dankbaar gebruik van. Dit leidde ook de uiteindelijke 1-2 in. In de laatste minuten van de wedstrijd had Bieslo nog de mogelijkheid om op 2-2 te komen, maar helaas werd een goede kans om zeep geholpen. Bieslo had meer uit deze wedstrijd kunnen halen, maar bleef uiteindelijk achter met 0 punten.

De derde en laatste bekerwedstrijd werd eveneens thuis gespeeld tegen EMS/RFC. De fusieclub uit Roermond had hun vorige twee wedstrijden gewonnen (0-1 tegen Belfeldia en 8-0 maar liefst tegen RKSVN). Bieslo was dus gewaarschuwd. Dat Bieslo gewaarschuwd was bleek wel uit het wedstrijdbeeld. Bieslo was scherp, gretig en liet niet met zich sollen. Bieslo dicteerde in principe de gehele wedstrijd en de gasten kwamen maar sporadisch door de verdediging heen. De 1-0 liet ook niet lang op zich wachten. Uit een snelle counter kon Bieslo met de pijlsnelle Tico Janssen op 1-0 komen. Een mooie pass van Juul Niessen gaf Tico vrij baan naar de keeper en deze kans verzilverde hij perfect in de korte hoek. Voor rust werd ook nog de 2-0 aangetekend door Noud Schoolmeesters. Ook hier was Juul Niessen betrokken, door een perfecte vrije trap af te leveren. Noud kopte de bal tegen de touwen en de ruststand was bepaald. In de tweede helft leek EMS/RFC rijp voor de slacht, warende het niet dat ze door een onoplettendheid terugkwamen tot 2-1. Na een snelle combinatie kon hun buitenspeler zomaar doorlopen op Thomas Heldens. Thomas was kansloos na de inzet richting kruising en EMS/RFC leefde weer. Bieslo had in deze fase even wat moeite, maar ging vrij volwassen om met de tegenslag. In de resterende tijd wist Bieslo nog de 3-1 aan te tekenen. Wouter Crins kwam goed door en behield perfect het overzicht. Hij schoof de bal breed op Tico Janssen, die oog in oog met de doelman de marge weer op twee zette. De laatste bekerwedstrijd was gespeeld en de 3 punten bleven in Beesel.

Bieslo 1 zal volgende week de competitiestart maken thuis tegen RKESV (Ell). We hopen op veel support van onze trouwe Beeselse aanhang. Aanvang: 14.30uur.

Hieronder de gespeelde wedstrijden en de eindstand in de bekerpoule.