Bieslo 1: Ongekende teamprestatie zorgt voor overwinning!

09-10-2017 08:14

De heren van Bieslo hebben zondag laten zien wat ‘teamspirit’ en ‘full commitment’ betekent. Het drakenbloed kwam naar boven en Bieslo steeg boven zichzelf uit, waardoor titelkandidaat SVC2000 met niets naar huis gestuurd werd. De drie punten bleven mooi in Beesel! 

Vooraf wist men dat SVC2000 over veel technisch voetbalvermogen beschikt. Met behendige spitsen en veel lopende middenvelders, kwam SVC2000 vooralsnog goed uit de verf. Trainer Huub Joosten koos voor de juiste tactiek, waardoor SVC2000 nauwelijks echte kansen kon creëren in de eerste helft. Bieslo zakte ver terug op eigen helft, met de kont tegen de 16-meter, waardoor ruimtes achter de verdediging nauwelijks aanwezig waren. SVC2000 speelt veel met steekballen om zo de defensie uiteen te scheuren, maar dat werd door Bieslo dus geëlimineerd. Daarentegen kwam Bieslo zelf af en toe met gevaarlijke uitvallen met Wouter Crins, Siem Hillekens en Tico Janssen. Waar SVC2000 de kansen via combinaties creëerde, wist Bieslo met countermogelijkheden wat speldenprikjes uit te delen. Vlak voor rust kwam Bieslo wel nog met de schrik vrij, doordat een buitenspeler van SVC2000 op de paal mikte. Hier ging al een mooie redding aan vooraf van onze sluitpost Thomas Heldens, die achteraf niet te passeren was! 

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Bieslo zakt ver terug, waar SVC2000 met veel dynamiek en vlugge combinaties de gaten probeert te vinden in de defensie van de gastheren. Met name in het begin van de tweede helft had Bieslo het hierdoor erg moeilijk. Desondanks was het vandaag geen gatenkaas bij Bieslo. Het had iets weg van de ‘Berlijnse muur’. En als er al iemand door deze Beeselse muur kwam, dan werd deze meteen ongedaan gemaakt door de uitstekend keepende Thomas Heldens. Wat een fenomenale wedstrijd heeft deze jonge gast gespeeld. Thomas heerste in de lucht, was bij elke steekpass op tijd zijn doel uit en in 1 tegen 1 situatie was hij altijd de baas. Mede hierdoor bleef het geloof aanwezig dat Bieslo meer dan een gelijkspel eruit kon halen. Wouter Crins dacht daar net zo over. Uit een zoveelste uitbraak van de ‘GreunWitte’ wist Tico Janssen de bal perfect diep te spelen op de inlopende Wouter. Wouter twijfelde niet en schoot de bal onberispelijk in de korte hoek, 1-0. Drie minuten later een zelfde situatie. Weer was het Wouter die goed door kwam, echter schoot hij deze bal hard naast waardoor SVC2000 nog leefde. De laatste minuten van de wedstrijd werd Bieslo steeds verder terug geduwd naar het eigen strafschopgebied, waardoor het af en toe billenknijpen was voor de trouwe Beeselse aanhang. Natuurlijk stond onze keeper Thomas Heldens vandaag meerdere malen op zijn goede plaatst, dus ook in de ‘dying seconds’. Eén moment wist Thomas vandaag niet te redden. Een steekbal werd gegeven op een dieplopende middenvelder, Thomas kwam snel zijn doel uit maar was te laat. De middenvelder van SVC2000 dacht de bal in de korte hoek binnen te tikken………… niet dus! Met een uiterste inspanning wist Noud Schoolmeesters de bal voor de doellijn weg te tikken en de bal te verwerken tot hoekschop. De oerkreet die hieruit voortkwam was tot in Reuver te horen en meteen het signaal dat er niets in Beesel te halen viel zondagmiddag. Even later vond de scheidsrechter het welletjes en besloot het duel te beëindigen. 

Bieslo tankt zeer veel vertrouwen door titelkandidaat SVC2000 te beroven van drie punten. Mede door de geweldige support van onze trouwe supporters wist Bieslo te winnen en weet voortaan dat van iedereen gewonnen kan worden, als ‘de teamspirit’ en ‘de wil om voor elkaar door het vuur te gaan’ aanwezig zijn! 

Volgende week trapt Bieslo af tegen een onbekende tegenstander, FC Maasgouw. De club uit Thorn wist vorig jaar via de nacompetitie te promoveren vanuit de Vijfde Klasse waar het als 4e eindigde op de ranglijst. De wedstrijd wordt gespeeld in Thorn. We hopen, ondanks de afstand, wederom op veel support! Aanvang: 14.30uur. 

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Luc Meerts, Bas de Vlieger, Tico Janssen, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niessen (75. Thom Heijman), Siem Hillekens, Wouter Crins (90. Twan Haenen).