Bieslo 1 – ODA 1 2-3

19-05-2022 10:17

Wel complimenten maar helaas geen punten. De teleurstelling in het kleedlokaal van Bieslo was na de nederlaag tegen ODA groot. Meer als dit zit er gewoon niet in waren de woorden van capitan Ties. Daar was niets aan gelogen. Bieslo speelde namelijk een prima pot tegen nummer 4 ODA. Lang was er zicht op minimaal 1 punt, kort was er zelfs hoop op 3 punten maar aan het eind stonden de Beeselnaren toch weer met lege handen. Zuur, heel zuur want door de nederlaag word handhaving er zeker niet makkelijker op. Bieslo begon gisteren uistekend aan de wedstrijd. Na 30 seconden stond Jasper al oog in oog met de doelman van ODA. Helaas voor de greun witte lukte het niet om de 1-0 binnen te tikken. Het spel golfde vervolgens aardig op en neer met af en toe een kleine kans aan beide kanten. In de 23e minuut sloeg ODA voor het eerst toe. De tot dat moment nog onzichtbare aanvoerder van ODA wist zich voor het eerst te ontdoen van Fix en schoot de 0-1 binnen. Het antwoord van Bieslo liet niet lang op zich wachten. Een verre inworp van Fix werd vakkundig door Ties binnen geknikt. De 1-1 ruststand was gezien de kansen verhouding terecht. Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. In de 61e minuut was het Bieslo dat op dat moment terecht op een 2-1 voorsprong kwam. Een prima aanval werd door Joeri perfect binnen geschoten. Lang kon men helaas niet genieten van de voorsprong. 2 minuten later was het namelijk Jasper die een bal tekort terugspeelde op Bas. De spits van ODA kon de bal oppikken en uit zijn voorzet was het wederom de aanvoerder die, weliswaar uit buitenspelpositie de 2-2 binnen tikte. De scheidsrechter liet vlaggenist Jaer helaas links liggen en het doelpunt bleef staan. In de laatste 10 minuten werd het hectisch. Bieslo kreeg kansen op de overwinning en aan de andere kant moest Bas 2 keer redding brengen. In de 86e minuut sloeg het noodlot helaas toch toe en schoot de spits van ODA de 2-3 binnen. Bieslo restte nog een paar minuten om alles of niets te gaan spelen. In de 92e minuut was het Ties die nog een goede mogelijkheid kreeg, helaas verdween zijn schot net naast de paal in het struikgewas. Bieslo kon met opgeheven hoofd het veld verlaten maar was begrijpelijk terneergeslagen. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de achterstand op Roerdalen 4 punten en op EMS 5 punten. Beide ploegen hebben ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Het kan dus nog wel maar de kans word steeds kleiner om degradatie te voorkomen. Komende zondag speelt Bieslo om 14.30 uur de uitwedstrijd in en tegen Heytse. Een ding is in elk geval zeker, om de hoop nog levend te houden MOET er gewonnen worden anders is degradatie na zondag een feit.