Bieslo 1: Nipte nederlaag tegen koploper

30-10-2017 12:33

Bieslo 1 is zondagmiddag tegen een nipte nederlaag opgelopen tegen de koploper van de Vierde Klasse D, vv Helden. De wedstrijd ging gelijk op en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Helaas trokken de gasten aan het langste eind en behaalde hun zesde overwinning op rij. Eindstand 3-4. 

In de eerste helft zag je twee ploegen die afwachtend de wedstrijd begonnen. Bieslo bewees nog maar eens hoe goed georganiseerd een team kan functioneren. De ruimtes werden zo klein gemaakt, dat vv Helden nauwelijks kansen kon noteren. Daarentegen wist Bieslo niet goed genoeg met de ruimtes om te gaan. Veel strijd werd geleverd, met af en toe een aantal charges die tegen het randje waren (of net erover heen). Desondanks bleef de arbiter coulant en trok niet veel gele kaarten. Uit het niets kwam vv Helden op voorsprong. Een dieptebal werd gestuurd op de inlopende middenvelder. Ynze Puts speelde een goede partij op het middenveld, maar kon niet voorkomen dat de middenvelder de bal kon aannemen in het strafschopgebied. Ynze moest helaas aan de noodrem trekken en veroorzaakte een penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten en vv Helden kwam op voorsprong, 0-1. Wat Bieslo daarna erg goed deed, was de goede organisatie vasthouden. Hierdoor konden de gastheren het spel nog enigszins controleren. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de gelijkmaker. Goed druk zetten werd beloond en de bal belandde bij Noud Schoolmeesters. Deze had een scherpe voorzet in huis en de inkomende Juul Niesen produceerde een dodelijke kopbal in de hoek, 1-1. Vlak daarna drukte Bieslo door en het werd voor rust nog 2-1. Tico Janssen kreeg de bal op de rechterflank. Normaal gesproken voor Tico een mooie kans op een actie, maar er waren teveel tegenstanders die voor hem stonden. Hij deed het juiste en schuifde de bal breed op de vrijstaande Noud Schoolmeesters. Noud nam de bal aan en schoot van een meter of 20 op doel. Zijn schot werd nog ligt getoucheerd en mede door het natte veld schoof de bal tegen de touwen. Ruststand 2-1. 

In de tweede helft probeerde Bieslo de goede organisatie vast te houden. Maar op een of andere manier lukte dit niet naar behoren. Was het het zware veld waardoor de krachten langzaamaan wegvloeide? Was het concentratie? Een vraag waar geen antwoord op is. Helden probeerde ietwat opportunistischer te voetballen en ging meer lange ballen spelen om druk te krijgen op de achterhoede van Bieslo. Als gevolg kregen de gasten wat meer hoekschoppen mee. Uit een hoekschop werd ook de 2-2 gemaakt. Een redelijk lage bal belandde bij de eerste paal, waar de bal doorgekopt werd richting het doel. Thomas Heldens had geen antwoord en de gelijkmaker was gemaakt. Helden ging daarna verder en probeerde op voorsprong te komen. Echte goede kansen kreeg het niet, maar vv Helden was zondagmiddag erg productief. Gevaarlijk balverlies werd geleden en de bal werd diep gespeeld op de dieplopende spits. Deze schoot beheerst de 2-3 tegen de touwen. Bieslo rechte haar rug, want het had zeker recht op minimaal een punt vanmiddag. Een aantal mogelijkheden deden zich voor, waar Bieslo af en toe te onzorgvuldig was in de passing en het overzicht. Juul Niesen had de gelijkmaker nog op de schoen, na een actie van Wouter Crins. Wouter schoot de bal op doel, de rebound kwam voor de voeten van Juul. Helaas wist de doelman zijn doel te verkleinen en hield vv Helden op voorsprong. Niet lang daarna kreeg Bieslo een hoekschop. Tico Janssen zette goed voor en de inlopende Noud Schoolmeesters kopte de bal hard tegen de touwen, 3-3. Bieslo had nog altijd moeite om de organisatie staande te houden, waardoor vv Helden nog een keer een aanval opzette. De bal werd naar de linkerflank gespeeld en de bal werd hard voorgegeven. In een scrimmage wist de spits van vv Helden ternauwernood de bal tegen de touwen te schieten, 3-4. Bieslo kreeg nog een aantal vrije trappen op redelijke afstand, maar helaas werd hier te weinig mee gedaan. Hierdoor bleef de stand in het nadeel van Bieslo en was de derde nederlaag op rij een feit. 

Na de wedstrijd was er veel teleurstelling te voelen in het kamp Bieslo. Zeker gezien de manier waarop vandaag strijd geleverd werd. Tegen de koploper had minimaal een punt behaald moeten worden. Laat het een schrale troost zijn, dat ook een koploper niet zomaar wint van dit Bieslo. Het is een kwestie van tijd, tot de punten ook voor Bieslo weer binnenkomen. Volgende week staat de teller weer op 0 en kan Bieslo nogmaals laten zien wat het in haar mars heeft. Tegenstander van volgende week is Panningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Panningen, aanvang 14.00uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Luc Meerts (85. Twan Haenen), Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niesen (75. Joeri Puts), Tico Janssen, Siem Hillekens, Wouter Crins.