Bieslo 1 met beide voeten op de grond

21-10-2018 21:43

Na een mooie reeks waarin maar liefst 10 punten behaald werden, is Bieslo deze zondagmiddag tegen haar eerste nederlaag gelopen. TSC’04 uit Tegelen was te sterk, waardoor Bieslo één plaats zakt op de ranglijst. De gasten uit Tegelen waren scherper in alles en namen terecht de drie punten mee.

In de eerste helft zag men twee teams die afwachtend voetbal speelde. Na een kwartier kwam TSC’04 iets beter in haar spel. Via de beweeglijke middenvelders, konden de gasten een aantal keren een aanval opzetten. Tot grote kansen leidde dit niet, maar TSC’04 had een optisch veldoverwicht. De grootste kans van de wedstrijd was daarentegen wel voor Bieslo. Of ja… een kans kun je het niet noemen. Het was aan de verfijnde traptechniek van Luc ‘Plaetje’ Meerts te danken. Als een echte spits draaide hij zich mooi vrij en de bal kwam voor zijn dodelijke rechter te liggen. Een vlammend schot vanaf een meter of 20 spatte uiteen op de lat. Dit schot had meer verdiend. Vlak daarna was het weer Bieslo dat een goede mogelijkheid kreeg. Jasper Ebus kwam door op de rechterflank en beproefde zijn geluk. Zijn schot van buiten de 16 meter verdween helaas over het doel. Na dit klein offensief, was het weer de beurt aan de gasten. Nog steeds geen grote kansen, wel een aantal afstandsschoten. Het bleef tot vlak voor rust op een gelijk spel staan. In de laatste minuut van de eerste helft werd een aanval opgezet aan de linkerflank. Een lage voorzet was te machtig voor de defensie van Bieslo. Een inschattingsfout zorgde ervoor dat bij de tweede paal een speler van TSC’04 vogelvrij de bal kon binnen lopen, 0-1.

In de rust was men natuurlijk niet tevreden. Het was niet dat TSC’04 meer kwaliteiten in huis had. Het was meer dat de gasten met meer bravoure speelde en Bieslo kon daar barweinig tegenin brengen. Veelal werd er noodgedwongen met de lange bal gespeeld, waardoor er een rommelige eerste helft achter de rug was.

In de tweede helft werd er meer druk naar voren gegeven door de ‘GreunWitte’, waardoor de wedstrijd meer open kwam te liggen. Helaas resulteerde dat wel in meer ruimte tussen de linies, waardoor TSC’04 meer in haar spel kwam. Countermogelijkheden te over, maar gelukkig voor Bieslo nog niet gevaarlijk. Bieslo kon nog steeds niet veel kansen noteren. Het waren de gasten die de voorsprong in het niets verdubbelde. Een cross bal kwam terecht bij de linksbuiten van TSC’04. Na een kleine stuiter, nam hij de bal vol op de slof. Onhoudbaar voor Thomas, vloog de bal het doel in. Een wonderschoon doelpunt, waar je als voetballiefhebber alleen maar voor kan applaudisseren. Na dit doelpunt was het in één keer Bieslo dat wat kansen kon noteren. Maar helaas stond het vizier niet op scherp bij de gastheren vandaag. Van een afstandsschot, een ogenschijnlijk makkelijke intikker tot een ontzettend statische omhaalactie. Niets leek de bal vandaag achter de TSC’04-goalie te krijgen. Het duel eindigde daardoor met een 0-2 stand en Bieslo leed haar eerste nederlaag.

Jammer genoeg kwam Bieslo vandaag niet tot haar niveau en dat zal wel moeten wil je wedstrijden zoals deze winnen. Een uiteindelijk terechte nederlaag, zorgt ervoor dat Bieslo weer met beide voeten op de grond staat. Elke wedstrijd zal goed moeten zijn, om puntjes bij te kunnen schrijven. Dat gebeurde vandaag helaas niet. Misschien volgende week wel weer. Dan gaan de mannen naar Kitskensberg in Roermond om EMS het vuur aan de schenen te leggen. Aanvang: 14.30uur.

Bieslo – TSC’04: 0-2      Doelpuntenmakers: 0-1 (…), 0-2 (…).

Opstelling: Thomas Heldens, Bas de Vlieger (Stan Bessems), Bas Hoogenbosch, Hans Reijnders (Ynze Puts), Tim Hendriks, Thijs Driessen (Juul Niesen), Noud Schoolmeesters, Jasper Ebus, Stan Pouls, Siem Hillekens, Luc Meerts.