Bieslo 1: Meer kansen, minder doelpunten!

25-11-2018 18:31

En dan verlies je… Vandaag was het voor de tweede keer op rij een dorpsderby. Deze keer werd de wedstrijd afgewerkt op sportpark Bosberg te Swalmen. Bieslo had een legio aan kansen, zowel in de eerste helft als in de tweede helft. Helaas stond het vizier niet op scherp. Wat wel afgevraagd mag worden, is waarom dat de zogenaamde ‘Draken uit Beesel’, niet meteen met vuur spuwen na het eerste fluitsignaal. De eerste helft was bar en broos, een kopie van de eerste helft tegen Reuver vorige week.

Bieslo begon de wedstrijd niet eens zo slecht. Na 10 minuten waren er twee grote kansen die genoteerd konden worden. Eerst was het Bas Hoogenbosch die na een vrije trap de bal in mocht koppen. De doelman van de gastheren had echter een mooie pareeractie in petto, waardoor de bal niet gepromoveerd werd tot doelpunt. Daarna was het een actie over de rechterkant van Gijs ‘el Kuzo’ van Kruchten. Hij legde de bal keurig terug op de vrijstaande Luc Meerts. Helaas kon Luc de bal niet tegen de touwen schieten, de bal ging rakelings naast. Daarna was het Swalmen wat van zich af beet. Bieslo wilde hoog druk zetten, maar daar kwam weinig van terecht. Hierdoor kon Swalmen in de omschakeling zeer gevaarlijk worden. Hieruit kwamen een aantal goede mogelijkheden, echter was Thomas Heldens een aantal keer een sta in de weg. Swalmen kwam wel op voorsprong in de eerste helft. Een vrije trap werd hard in de hoek gekruld. Thomas had geen antwoord en de bal belande via de onderkant lat in het netje, 1-0. Ook na deze tegentreffer kon Bieslo geen potten breken. Als makke lammetjes, keek men hoe de bal heen en weer ging. Dit in combinatie met slecht voetbal, resulteerde in een eerste helft die niet om aan te zien was. Gelukkig floot de scheidsrechter voor het rustsignaal, zodat de koppies even bij elkaar gestoken konden worden.

Zo gezegd, zo gedaan. De tweede helft was het dan wat meer vuur wat in het spel van Bieslo kwam. Meer druk kon gezet worden, waardoor de gastheren ook de nodige foutjes ging maken. Bieslo kreeg hierdoor een aantal goede mogelijkheden om de score recht te trekken. Achtereenvolgens Stan Pouls, Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters en Stan Bessems hadden goede schoten in huis. Helaas had men hierbij niet dat sprankje geluk, wat vaak nodig is om een doelpunt te forceren. Swalmen kon hier tegenover niet heel veel kansen noteren. In ieder geval was het wederom Thomas die een aantal keren bij een 1 tegen 1 situatie als winnaar uit de strijd kwam. Hierdoor bleef het lang 1-0. Uiteindelijk kon Bieslo geen doelpunt maken en was het Swalmen dat er nog eentje bij mocht prikken. Een discutabele strafschop werd gegeven, waardoor de eindstand op 2-0 kwam te staan. Ron Sillen had in de laatste minuten van de wedstrijd nog de eretreffer op de schoen, maar de voorzet van Hans Reijnders miste helaas precisie. De stand bleef steken op 2-0 en Swalmen boekt hierdoor haar eerste overwinning van het seizoen.

Twee standaardsituatie doen Bieslo vandaag de das om. Eerst een vrije trap en daarna een penalty die verzilverd werd door Swalmen. Bieslo had daarentegen genoeg kansen om de schade te beperken, maar helaas wilde het vandaag niet lukken. Hopelijk neemt Bieslo de inzet van de tweede helft mee naar de volgende wedstrijd. Dat zal ook wel nodig zijn. Titelkandidaat SVC2000 komt op bezoek op Sport- en Spelcentrum de Solberg. SVC2000 bezet momenteel de 1e plek op de ranglijst, maar men zal niet vergeten zijn dat Bieslo vorig seizoen tot tweemaal toe wist te winnen van de Roermondenaren. Het vaandelteam van Bieslo heeft de support hard nodig, juist in deze mindere periode. Wij hopen daarom ook op veel supporters langs de lijn! Aanvang: 14.30uur.

Swalmen – Bieslo: 2-0

Doelpuntenmakers: 1-0 (…), 2-0 (…).

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Hans Reijnders, Bas de Vlieger (Jasper Ebus), Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Ron Sillen, Gijs van Kruchten, Luc Meerts (Stan Pouls), Stan Bessems (Juul Niesen).