Bieslo 1 laat kans liggen op punt(en) in OMMEL

11-12-2023 14:30

Bieslo 1 heeft afgelopen zondag op het kunstgras in OMMEL met 2-1 verloren van Olympia Boys. Voornamelijk 2 zwakke openingsminuten in de 1e en 2e helft deden de gasten uit Beesel de das om. Zo stond het na 76 seconden spelen al 1-0 voor de gastheren. Slordig balverlies voorin werd middels een vlijmscherpe counter vakkundig afgestraft door de linksbuiten van Olympia Boys. In het verdere verloop van de 1e helft was Bieslo de bovenliggende partij met het meeste balbezit. Olympia Boys was zeker ook nog 2x dichtbij een treffer maar het was Bieslo dat een aantal mooie kansen niet kon verzilveren. In de 43e minuut was het de man in vorm Jimbo die de 1-1 binnen schoot. Na een splijtende pas van Yanick bleef Jimbo uiterst koelbloedig in het 1 tegen 1 duel met de doelman. De 1-1 ruststand was dan ook zeker terecht. In de rust werd er op gehamerd om scherp aan de 2e helft te beginnen. Helaas waren het toch de gastheren die scherper aan de 2e helft begonnen. 5 minuten lang kwam Bieslo onder druk te staan en iedere 2e bal was voor Olympia Boys. Slordig balverlies zorgde vervolgens voor een vrije trap waarna de gastheren de 2-1 konden binnen knikken. Was het Bieslo dat voor de rust de betere ploeg was waren het nu de blauw zwarten uit OMMEL die meer de bal hadden. De laatste 10 minuten kon het nog alle kanten op. Bieslo zette alles op alles en kreeg nog een paar kleine kansjes. De grootste kans was voor Robinho. Zijn schot ging rakelings naast het doel. Al met al een teleurstellend verlies. Het was zeker niet nodig om te verliezen. Positief punt is dat Bieslo duidelijk de weg omhoog gevonden heeft. Olympia Boys is een tegenstander die normaliter bij de bovenste ploegen gaat eindigen en daar kan men zich prima mee meten. Bieslo gaat de komende anderhalve week nog op zoek naar 6 punten. Komende zondag staat om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen SJVV in Deurne op het programma waarna op donderdag 21-12 (mogelijk gaat dit dinsdag 19-12 worden) om 20.30 uur nog het restant van de gestaakte wedstrijd tegen TSC op het programma staat (De wedstrijd word hervat in de 88e minuut bij een 1-1 tussenstand met een strafschop voor Bieslo). In deze vorm moeten er kansen liggen in deze wedstrijden en kan Bieslo de 1e seizoenshelft hopelijk mooi afsluiten.