Bieslo vergeet zichzelf te belonen

10-11-2019 20:05

Een 0-0 gelijkspel thuis tegen Koningslust. Normaliter zijn dit saaie en slaapsussende wedstrijden. Niets bleek minder waar afgelopen zondag op Sport- en Spelcentrum de Solberg. Bieslo kreeg een legio aan kansen, maar kon zichzelf niet belonen. Aan de andere kant kon Koningslust ook wel een doelpuntje maken, maar de bal had er vandaag geen zin in.

In de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd. Bieslo stond verdedigend gezien degelijk, met af en toe wat schoonheidsfoutjes. Daardoor kon Koningslust sporadisch toch het doel vinden van Thomas Heldens. Maar als het al gevonden werd, hoefde Thomas nog niet in te grijpen. Alle doelpogingen ging naast het aluminium. Aan de andere kant kon Bieslo wel zeer gevaarlijk worden. Het eerste schot op doel kwam van de voet van Luc Meerts. Een crosspass van Noud Schoolmeesters kwam bij de dieplopende Luc. Hij liet de bal uitrollen en nam de bal hard op de volley, helaas was het uitgeschoven been van de doelman voldoende om deze doelpoging te pareren. Ook Stan Bessems was vandaag veel aanwezig op de rechterflank. Hij kwam tot twee keer toe vrij voor de keeper (waarvan één in buitenspelpositie), echter zijn schoten werden wederom goed gepareerd door de doelman.

In de tweede helft zou het allemaal wat meer open huis worden aan beide kanten. Beide ploegen wilde natuurlijk de winst pakken en liet daarom wat ruimtes vallen in omschakel momenten. Bieslo was wederom de gevaarlijkste ploeg. Achtereenvolgens Jim Geraedts, Stan Pouls, Luc Meerts en twee keer Ruud van Deuzen hadden doelpunten kunnen (of soms moeten) forceren, maar helaas was het vandaag niet zo’n dag. Ruud van Deuzen scoorde trouwens wel, maar werd terug gevlagd wegens buitenspel. Aan de andere zijde was het maar goed dat ons centraal duo (‘Basch’ en ‘Juiles’) samen met doelman Thomas een sterke tweede helft speelde. Ondanks de grote kansen die Koningslust kreeg, ze stonden hun mannetje. Mede hierdoor vielen er ook aan de andere kant geen doelpunten, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De ‘0’ houden voor Bieslo is iets wat niet vaak voorkomt, laten we dit vooral koesteren. Als we vandaag iets meer geluk in de afronding hadden gehad, dan was het gewoon een prima wedstrijd met een verdiende winnaar. Maar ja. Als, als, als…

Volgende week staat er een inhaalwedstrijd tegen onze zuiderburen op het programma. In Swalmen mogen we aantreden voor de eerste derby van het seizoen. Aanvang: 14.30uur.

Bieslo – Koningslust: 0 – 0

Opstelling:  Thomas Heldens, Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Juul Niesen, Jasper Ebus, Jim Geraedts (Job Stroucken), Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters (Krijn Jutting), Stan Pouls, Stan Bessems (Ruud van Deuzen), Luc Meerts.